Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș și Dinamo București deschid a treia etapă din Top 10

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.02.2024

FC Argeș și Dinamo București deschid a treia etapă din Top 10

FC Argeș Basketball și Dinamo București se duelează în epilogul etapei cu numărul trei din cea de-a doua fază de campionat. Confruntarea va avea loc în Pitești Arena joi, 8 februarie, de la ora 17:45.

Cele două formații s-au întâlnit ultima oară într-un format oficial la finalul lunii martie a anului 2023, cu alb-roșii în postura de gazde. În antepenultima etapă din Top 10-ul ediției precedente de campionat, Dinamo s-a impus categoric, scor 89-68, condusă de trei jucători care nu mai fac parte din lotul actual al echipei: Darnell Edge, Vlad Moldoveanu și Andy Ogide. Andrei Mandache a reușit să bifeze 10 puncte în acel joc.

Din tabăra adversă s-a remarcat Nikola Jevtovic, cu 20 de puncte și 6 recuperări. El a fost unul dintre protagoniștii meciului tur, care a fost și mult mai spectaculos, reușind același număr de puncte, dar și 11 recuperări. CJ Wilson a ieșit la rampă cu 27 de puncte și 9 pase decisive. În primul meci disputat de gazde în noua Pitești Arena, trupa din Trivale a reușit să recupereze un deficit de 19 puncte pentru a se impune cu 82-74.

Alb-violeții au pornit cu dreptul în faza a doua a campionatului, reușind să câștige cu 80-70 pe terenul revelației acestei stagiuni, Corona Brașov. , pe spatele unei evoluții de succes a lui Corey Allen, care a fost la un pas de double-double: 18 puncte și 9 pase decisive.

Pentru trupa lui Nebojsa Vidic a urmat duelul cu U-BT Cluj-Napoca din deplasare, soldat cu victoria categorică a gazdelor, în ciuda absențelor lui Andrija Stipanovic, DJ Seeley și Karel Guzman. Scorul final a fost 88-69, iar același Allen a fost cel mai bun marcator pentru vulturi, care ocupă locul cinci în clasament, cu un bilanț de 5-5, la egalitate cu alte două echipe.

Și gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare se află la egalitate cu alte două formații, dar în partea de jos a clasamentului. Formația lui Sotiris Manolopoulos ocupă ultimul loc de play-off, cu un bilanț de 3-7, dar nu au niciun avantaj în afara meciurilor directe față de Rapid și Corona Brașov.

Câinii Roșii au avut un start dificil de Top 10, suferind un eșec categoric la malul Mării Negre, 52-98 cu CSM Constanța. A urmat o nouă înfrângere, de data aceasta la o diferență acceptabilă de scor, 84-95 pe teren propriu cu CSM Târgu Mureș. Andre Jones a fost în ambele rânduri coșgheterul dinamoviștilor.

De altfel, conducătorul de joc american este cel mai bun marcator al echipei pe tot sezonul, datorită mediei de 17.6 puncte. La recuperări, primul este Sean Evans, cu 7.6 astfel de realizări pe meci, în timp ce Cortez Edwards este principalul playmaker, cu 4.9 assist-uri în medie.

De partea cealaltă, FC Argeș este ancorată de către Nikola Jevtovic, care are medii de 15.9 puncte și 7.7 recuperări, în timp ce Corey Allen se remarcă printr-o medie aproape similară de puncte cu cea a lui Edwards: 4.8.

Confruntarea dintre FC Argeș și Dinamo este programată joi, 8 februarie, de la ora 17:$5 și poate fi urmărită în direct pe Digi Sport 3 și FRB TV.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!