Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș și SCM U Craiova intră în cursa pentru locurile 5-8 din LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
25.04.2023

FC Argeș și SCM U Craiova intră în cursa pentru locurile 5-8 din LNBM

FC Argeș și SCM U Craiova dau startul cursei pentru locurile 5-8 în Liga Națională de Baschet Masculin. Cele două formații se vor duela miercuri, 26 aprilie, de la ora 19:00 în Pitești Arena.

Argeșenii și oltenii au fost vecini de clasament la finalul Top 10. Ambele echipe au încheiat cu un bilanț de 7-11 în sezonul regulat, după ce au cedat în ultima etapă în fața celor de la SCM Timișoara și CSO Voluntari, celelalte două echipe aflate în cursa pentru locul cinci în campionat.

În sferturile de finală din LNBM, FC Argeș a cedat cu 0-3 la general în fața lui Rapid București. Elevii lui Milan Mitrovic au ratat o șansă de aur de a prelungi seria după ce Tyler Stone a fost suspendat în al treilea joc, primul din Pitești Arena.

Vulturii și-au pierdut aura de invincibilitate în noua arenă după ce le-au permis adversarilor un run de 16-0 în sfertul al patrulea și au pierdut cu 75-72. CJ Wilson a avut șansa de a câștiga partida pentru echipa sa, dar a ratat o aruncare de la distanță.

De altfel, americanul a fost cel mai bun jucător al trupei din Trivale în această serie. CJ a avut medii de 17.7 puncte, 3.7 recuperări și 5.3 pase decisive în cele trei jocuri cu Rapid București și trebuie menționat că a fost aproape de a fura primul meci al seriei pentru echipa sa, după ce a condus un run de 14-1 în ultimul sfert.

Tot cu 0-3 la general a pierdut și SCM U Craiova, în fața campioanei en-titre, U-BT Cluj-Napoca. Scorul la general este puțin mincinos dacă este să ne uităm la evoluțiile alb-albaștrilor în cele trei partide, în special la cea din ultimul joc, excepția fiind ultimul minut din timpul regulat.

Primul meci al seriei a fost unul extrem de echilibrat, decis de experiența clujenilor în momentele de final. Meciul al doilea a fost cel mai facil pentru Șepcile Roșii, iar finalista Cupei României în sezonul trecut s-a prezentat cel mai bine la unicul meci de pe teren propriu.

Formația pregătită de Vitaly Stepanovski a avut controlul asupra confruntării până în ultimele 90 de secunde, când U-BT a reușit să revină de la -12 prin Meindl și Guzman și a câștigat în cele din urmă în overtime cu 97-94. Dimitrije Nikolic a fost cel mai bun jucător al Craiovei în acea serie, terminând cu medii de 16.7 puncte și 5 recuperări.

FC Argeș și SCM U Craiova s-au întâlnit deja de două ori în această stagiune, în meciurile din Grupa A a campionatului. Victoriile au fost împărțite, ambele echipe protejându-și avantajul terenului propriu: 68-62 la Craiova, respectiv 79-71 la Pitești.

Confruntarea dintre FC Argeș și SCM U Craiova va putea fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Ionuț Greere / Sportul Doljea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!