Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș suferă al patrulea eșec în acest sezon al Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
03.12.2022

FC Argeș suferă al patrulea eșec în acest sezon al Ligii Naționale

Rapid București a trecut rapid peste eșecul din etapa precedentă cu U-BT Cluj și a reușit să ajungă la șase victorii stagionale după disputa cu FC Argeș Basketball. Piteștenii au trei victorii și patru eșecuri după disputa încheiată cu scorul de 63-74.

FC Argeș: Trey Freeman, Tudor Fometescu, Mihai Măciucă, Josh Cunningham, Nikola Jevtovic

Rapid București: Mladen Jeremic, Josip Bilinovac, Tudor Gîrbea, Tyler Stone, Alex Olah

Fometescu a deschis partida cu un coș de la semi-distanță. Bilinovac a replicat cu o triplă în aceeași posesie în care a punctat și de la libere. Cunningham a egalat cu un procedeu executat ca la carte din căciulă. Bilinovac a ajuns la șapte puncte consecutive cu o nouă reușită de trei puncte, înainte ca piteștenii să își mute ofensiva în interior. Zekovic ducea scorul la 12-9 cu un slam-dunk. Piteștenii au rămas în avantaj la finalul primului sfert, datorită triplei pe sirenă a lui Massey. Scorul după 10 minute era 17-14.

Evans a redus diferența la un singur punct cu un layup în tranziție, urmat de o triplă a lui Zekovic. Badiu a marcat imediat prin același procedeu. Gîrbea a readus-o pe Rapid în avantaj, iar Bilinovac a făcut ca diferența să fie de două cifre (20-24). Acesta a reușit o intercepție și a punctat în tranziție chiar după un timeout cerut de Mitrovic. Diferența a ajuns la nouă lungimi după tripla lui Gîrbea (22-31). Voinescu a oprit run-ul adversarilor. Barovic a marcat imediat cu un layup ușor de sub inel. La pauza mare, avansul rapidiștilor era de șase puncte (31-37).

A doua jumătate a debutat cu o posesie solidă defensiv a gazdelor și un coș pe contră reușit de Jevtovic. Răspunsul oaspeților a venit prin tripla lui Bilinovac, înainte ca jocul să se mute în interior prin reușitele lui Barovic, Măciucă și Jevtovic. Dorneanu a oprit aceste momente cu un coș din spatele semicercului care a dat startul unui recital de reușite de la distanță la care s-au alăturat și Evans și Fometescu. Cunningham i-a apropiat pe piteșteni la o posesie (49-51), înainte ca Evans să reușească alte două triple. Tabela înaintea ultimului sfert indica 53-59.

Jeremic a majorat rapid diferența cu un stop-șut de trei puncte. Piteștenii au marcat șase puncte consecutive în replica și au redus diferența la o singură posesie. Gîrbea a oprit run-ul cu o triplă. Diferența a redevenit de două cifre după mai multe libere transformate de Jeremic și Barovic. Aceasta s-a dovedit prea greu de întors pentru trupa din Trivale, iar feroviarii s-au impus cu 63-74.

În etapa următoare, FC Argeș va juca în deplasare, pe terenul celor de la CSM Miercurea Ciuc, pe când Rapid primește vizita lui SCM U Craiova. 

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Give 3’s a chance
    Echipa Pitestiului a luptat cat de bine a putut dar a fost invinsa de valoarea jucatorilor rapidisti combinata cu disciplina de joc impusa de Costescu.
    Din pacate starul roman de la Pitesti trece printr-o perioada f slaba si cum rotatia e data de 9 oameni a fost greu si frustrant sa vezi cum echipa munceste mult sa marcheze de sub panou, tine ritmul sau se apropie - dar adversarul raspunde cu aruncari bune de trei si nu mai poate fi prins.
    In ultimele doua jocuri echipa din Pitesti a avut procentaj de 10-15% la 3p.
    Cum administratia a mai adus cativa sponsori si fiind luna decembrie (cand bugetarii cheltuie tot ce a ramas nefolosit:) ma gandeam ca nu ar strica sa cumpere un sistem The Gun 10k sau Dr Dish CT astfel incat jucatorii sa mai exerseze extra cateva mii de aruncari pe saptamana.
    Pentru ca mesajul lui S. Curry se potriveste de minune pentru jocul echipei din Pitesti: give 3’s a chance!

    cu 1 an în urmă (04.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!