Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș țintește al treilea succes la rând în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.03.2023

FC Argeș țintește al treilea succes la rând în Liga Națională

CSO Voluntari primește vizita lui FC Argeș în etapa a patra din Top 10. Confruntarea este programată în Sala Sporturilor „Gabriela Szabo” sâmbătă, 11 martie, de la ora 18:30.

Piteștenii parcurg o formă bună în faza a doua a campionatului. Aceștia au legat două victorii la rând. Cea mai recentă a venit în disputa cu Dinamo București. Scorul final al acelei confruntări a fost 82-74 la primul joc al vulturilor în Pitești Arena.

Cu o etapă înainte, elevii lui Milan Mitrovic au învins-o pe CSM Constanța. Într-o deplasare la malul Mării Negre, argeșenii s-au impus cu 90-84. Astfel, unicul eșec al lui FC Argeș în Top 10 a venit în prima etapă, cu scorul de 80-81, în fața celor de la CSM Oradea. Acea partidă a fost decisă de coșul din ultimele secunde al lui Kris Richard.

Trupa din Trivale a dat piept cu Leii Roșii și la Final Eight-ul Cupei României. Într-un meci disputat la Constanța, în sferturile de finală, bihorenii au avut din nou câștig de cauză, la capătul unui joc încheiat cu scorul de 89-78.

Tot în sferturile de finală ale turneului final s-au oprit și ilfovenii. După două ediții consecutive în care și-au adjudecat trofeul, Troublemakers au cedat în primul meci de la Final Eight-ul din acest an, cu scorul de 70-72.

Cu tot cu acel eșec, trupa lui Ainars Bagatskis are patru înfrângeri la rând în toate competițiile. Trei dintre acestea au venit în Top 10. Primele două au fost în meciurile de dinaintea pauzei competiționale: 76-98 cu Rapid București și 73-74 cu BC CSU Sibiu, după un coș pe sirenă al lui Blumbergs.

După pauza provocată de meciurile echipelor naționale, vicecampionii au jucat primul meci pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca, în reeditarea finalei din sezonul precedent. Ardelenii au avut din nou câștig de cauză și s-au impus cu 74-66.

Maurice Watson este principalul realizator al lui Voluntari în acest sezon. El conduce ierarhiile la puncte (12.1 pe meci), cât și la recuperări (6.6 pe meci). Eric Thompson rămâne cel mai bun recuperator, cu o medie de 7.9.

De partea cealaltă, Nikola Jevtovic este cel mai valoros jucător și are medii de 15.6 puncte și 7.3 recuperări, conducând aceste categorii. Bruce Massey este cel mai bun pasator, cu 3.3 assist-uri pe meci.

Confruntarea dintre CSO Voluntari și FC Argeș are loc sâmbătă, 11 martie, de la ora 18:30 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto:Facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!