Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș trece de SCM Timișoara în debutul seriei pentru locul 7

FC Argeș trece de SCM Timișoara în debutul seriei pentru locul 7

FC Argeș a evoluat într-o manieră mult mai reușită în repriza secundă a confruntării cu SCM Timișoara și a putut recupera un deficit de 15 puncte în succesul cu 85-78 de luni (08.05), din Pitești Arena. Seria pentru locurile 7-8 va continua la Timișoara pe 11 mai.

Argeș: CJ Wilson, Mihai Măciucă, Bruce Massey, Mihai Gavrilă, Joe Lawson

Timișoara: Darrion Strong, Robert Schipor, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Adam Mirkovic

CJ Wilson a deschis scorul la mai bine de un minut de la startul partidei și Măciucă a majorat diferența pentru FC Argeș, după care Strong a punctat de la distanță și tabela a indicat 4-3. Bănățenii au intrat într-un run de 10-0 și aveau două posesii în plus la jumătatea sfertului inaugural, procentajul reușitelor din acțiune pentru FC Argeș în această perioadă fiind unul foarte modest. Gazdele au putut apoi să reducă handicapul la patru lungimi (8-12) în urma unor atacuri consecutive pe care le-au încheiat cu reușite și parțialul s-a terminat cu 10 la 16.

Jevtovic a beneficiat de o liberă suplimentară după ce a fost faultat pe aruncare, dar a ratat încercarea la 14-18 și Schipor a răspuns imediat cu un coș din colțul terenului. SCM Timișoara s-a desprins la 10 puncte printr-o nouă reușită de afară din partea aceluiași tânăr român (14-24), Milutinovic având o finalizare spectaculoasă peste câteva atacuri și Argeșul a putut să taie puțin din handicap. „Vulturii” au prins o perioadă mai bună și au venit la 26-31, dar Timișoara a oferit un răspuns cu un run de 12-2 și Petrescu a finalizat cu floater pentru 28-43, în timp până la pauză amfitrionii au reușit să reducă din deficit, 36-45.

Wilson și Fometescu au contribuit la reducerea diferenței în debutul reprizei secunde și Jevtovic a înscris la 49-50, după ce Timișoara a avut +15 cu nici patru minute în urmă. Time-out-ul pe care l-a cerut Dragan Petricevic a avut efect și Strong a oprit în ultima secundă de atac revenirea gazdelor, iar Kesar a decis de unul singur un atac pentru 49-54. Lazar l-a căpăcit pe Wilson după ce americanul a găsit o breșă în defensiva timișoreană și oaspeții au ajuns ulterior la 53-60, de unde FC Argeș s-a apropiat la cel mult un punct în perioada rămasă și SCM Timișoara a condus cu 63 la 64.

Piteștenii au putut să preia conducerea pentru prima dată din sfertul de debut cu tripla lui Măciucă, același fundaș fiind apoi precis la 68-66. Massey și-a dus echipa la șapte puncte în față aproape de jumătatea ultimului parțial cu un coș de afară (75-68) și Timișoara a cerut imediat un timp de odihnă, dar pauza forțată nu a fost de folos și Măciucă a interceptat o minge pe care a dus-o până în coș pentru două puncte ușoare. Diferența dintre echipe a ajuns la cel mult 10 puncte (83-73) în minutele rămase până la final și FC Argeș a obținut a 10-a victorie acasă pe parcursul acestui sezon, 85-78.

Nikola Jevtovic a contribuit cu 18 puncte și 4 recuperări venind de pe bancă, Mihai Măciucă a adunat 17 puncte, 2 recuperări și 2 intercepții, iar Bruce Massey a totalizat 11 puncte, 5 pase decisive, 2 recuperări și 2 intercepții.

Igor Kesar s-a remarcat de la Timișoara cu 18 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive, Eric McClellan a avut 11 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive, iar Robert Schipor a stat la final cu 10 puncte și 2 pase decisive.

Meciul doi va avea loc pe 11 mai, la Timișoara, de la ora 18.00.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!