Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș, victorie fără probleme în disputa cu CSM Focșani

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.10.2021

FC Argeș, victorie fără probleme în disputa cu CSM Focșani

FC Argeș a ajuns la a treia victorie din tot atâtea posibile, după succesul la prima partidă de pe teren propriu din această stagiune, împotriva celor de la CSM Focșani, scor 82-60.

Piteștenii au dominat actul inaugural al disputei. Adversarii de la Focșani nu au reușit să străpungă apărarea adversă, iar cu 2 minute rămase de jucat din acest sfert, piteștenii aveau deja un avans de 9 puncte (15-6), forțându-l pe Mihai Petruț să ceară primul timeout al disputei. Chiar și după timpul de odihnă, trupa din Trivale a menținut același ritm alert. Un alley-oop spectaculos finalizat de Raynere Thornton a ridicat sala în picioare, iar scorul după 10 minute era 19-9 pentru argeșeni. Măciucă era cel mai bun marcator al echipei la acel moment, cu 6 puncte.

Nici după scurta pauză dintre sferturi, elevii lui Costescu nu au scăzut ritmul, ba chiar au crescut nivelul de joc. Cu Nikola Jevtovic în rol de playmaker în căciulă și cu un Jeremic încălzit de la trei puncte, FC Argeș a reușit să crească treptat ecartul față de Focșani. Oaspeții au pus în pericol coșul advers doar prin pătrunderile ce se soldau cu faulturi, respectiv aruncări libere. Wade-Chatman și Justin Baker au fost blocați excelent de apărarea argeșenilor în primele 2 sferturi, iar ofensiva celor de la Focșani nu a produs prea multe aruncări deschise. După 20 de minute excelente, FC Argeș conducea cu 44-19.

La pauza mare, întrebarea de pe buzele spectatorilor nu era legată de câștigătoarea disputei, ci mai degrabă de diferența de scor la finalul meciului. Elevii lui Tudor Costescu au ieșit relaxați de la vestiare și le-au permis adversarilor să își facă ușor, ușor jocul. Conducătorul acestora, Wade-Chatman a fost cel mai bun om de pe teren în a doua parte a disputei, reușind să îi pedepsească pe adversari prin aruncările sale de la trei puncte și semi-distanță. Cu toate acestea, numărul ridicat de mingi pierdute ale oaspeților nu le-a permis să se apropie prea mult de adversari. 19 turnover-uri au avut elevii lui Mihai Petruț.

Deși avansul era unul confortabil la jumătatea sfertului al treilea (58-32), Costescu nu a ezitat să își mustreze elevii pentru delăsarea din actul respectiv, iar acest lucru a fost ilustrat de reacția sa la o eroare în defensivă a lui Gavrilă. Sfertul patru nu a adus un nivel ridicat al intensității din partea niciuneia dintre echipe, din pricina faptului că deznodământul disputei era deja cunoscut. Cu toate acestea, fanii prezenți la meci au mai avut parte de o fază electrizantă. Fitzpatrick l-a făcut la buzunare pe Paliciuc și a reușit un slam dunk spectaculos pe contraatac.

Pentru FC Argeș, MVP-ul partidei a fost din nou Nikola Jevtovic. Pivotul sârb a fost aproape de al treilea double-double consecutiv și a înregistrat 16 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive. Alți remarcați au fost Mihai Gavrilă (12 puncte, 1 recuperare), Mladen Jeremic (11 puncte, 1 recuperare și 2 pase decisive) și Tudor Gheorghe (8 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive). În tabăra adversă s-a făcut remarcat americanul Wade-Chatman cu 28 de puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive.

În runda a patra din Liga Națională, FC Argeș se va deplasa la Ploiești pentru duelul cu CSM, iar Focșani va juca pe terenul celor de la SCM Timișoara.

*foto: Facebook – FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!