Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FC Argeș vrea să prelungească seria meciurilor câștigate în Liga Națională

FC Argeș vrea să prelungească seria meciurilor câștigate în Liga Națională

FC Argeș Basketball și CSA Steaua București se duelează joi, 3 martie, în încheierea etapei a 21-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Piteștenii sunt într-o serie de șase victorii în campionat.

Argeșul revine pe teren propriu după două deplasări, în ambele reușind să înscrie minim 80 de puncte, la Focșani și la Constanța. Alb-violeții au evoluat ultima dată în Trivale pe 23 ianuarie, când s-au impus cu 95-73 în fața lui SCM OHMA Timișoara. De altfel, de la intrarea în anul 2022, formația pregătită de Tudor Costescu are un singur eșec, suferit chiar în primul meci al anului.

Rezultatele Stelei nu sunt atât de constante, bucureștenii fiind cu două victorii și două eșecuri în ultimele patru partide. Roș-albaștrii au pierdut la ultima apariție, în „Eternul Derby” cu Dinamo, 88-78, duel în care Karlo Vragovic a fost principalul marcator din trupa lui Eugen Ilie, cu 20 de puncte. Alți patru baschetbaliști au înscris cel puțin 10 puncte, Zarko Djuric terminând în double-double (15 puncte, 11 recuperări), performanță de care nu a fost departe și Terrell Carter.

Atât Piteștiul, cât și Steaua se află pe loc de playoff înaintea meciului direct, situația din clasament avantajând gruparea argeșeană, care stă cu 15-4 bilanț pe locul secund. „Militarii” au 9-11 și se află pe poziția a cincea.

Partida tur a fost câștigată clar de alb-violeți, 93 la 65, asta după ce Steaua a început cu un run de 14-3 partida. Mladen Jeremic a ieșit în evidență atunci cu 25 de puncte (5/6 de la distanță), iar din tabăra adversă principalul marcator a fost Zarko Djuric, cu 15 puncte, toate reușitele semnându-se din spatele arcului de cerc.

Cu ocazia acelui joc, FC Argeș a stabilit un record de recuperări ofensive (18), precum și 46 de recuperări în total, detaliul din urmă fiind depășit abia într-un meci cu CSM VSKC Miercurea Ciuc (49 de recuperări pe 19 ianuarie 2022).

În privința statisticilor, FC Argeș se regăsește în Top 8 la toate capitolele și o domină pe Steaua. Diferențele cele mai mari se înregistrează la eficiență (100.9-85.0), la media de assist-uri (20.5-14.1) respectiv la procentajele reușitelor din interiorul arcului de cerc (57.3-51.8%). Mladen Jeremic (14.5 puncte) și KJ Jackson (16.7 puncte) sunt liderii pe plan ofensiv, iar Nikola Jevtovic și Terrell Carter sunt în Top 10 la nivelul recuperărilor în Liga Națională.

Meciul din Trivale începe la ora 17.00 și va putea fi urmărit în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!