Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FIBA EuroChallenge - Adversari: Szolnok Olaj KK

Adrian Micinic

Adrian Micinic
31.10.2012

Szolnok Olaj KK este unul dintre adversarii lui BC Timișoara în sezonul regulat al FIBA EuroChallenge - ediția 2012/13. Campioana Ungariei este una dintre echipele atractive ale competiției în condițiile în care mizează pe în majoritate pe baschetbaliști autohtoni.

Ungaria este o țară cu destule probleme în sportul cu mingea la coș, însă în același timp este atentă la ceea ce vine din urmă. Țara vecină are un regulament ce permite cluburilor din primul eșalon să evolueze cu cel mult trei străini. Szolnok, cea mai bună reprezentantă a acestei țări, nu evoluează în campionatul intern la ora actuală. Va intra în competiție de abia în partea a doua a sezonului.

În schimb, formația pregătită de către Por Peter este angrenată în Liga Adriatică, o întrecere mult mai puternică. Chiar și așa, maghiarii respectă regulamentul din campionatul intern și evoluează cu trei baschetbaliști străini. Aceștia sunt Brandon Gay (SUA), Ernests Kalve (Letonia) și Sead Sehovic (Bosnia-Muntenegru). Toți ceilalți componenți ai lotului sunt maghiari. Cei mai importanți sunt Marton Bader, Nemeth Istvan, Simon Balazs, Horvath Akos, Grebenar Peter, respectiv Fodor Marton. Majoritatea acestor jucători au evoluat în campionate din Europa, cotate mult mai bine decât cel maghiar.

Szolnok are patru titluri naționale, fiind campioană în 2011 și 2012. De asemenea, a cucerit patru cupe naționale, ultimele două în 2011 și 2012. Pe plan european a participat în Cupa Korac în sezonul 1994/95, pentru ca apoi să participe în FIBA EuroChallenge în sezoanele 2010/11 și 2011/12. În precedentul sezon a avansat la turneul final al FIBA EuroChallenge și a găzduit turneul final. Participarea de durată din sezonul trecut, performanță la care au pus umărul majoritatea jucătorilor maghiari din lot, ar putea să conteze foarte mult în această grupă, una în care sunt angrenate echipe care nu au experiență în Europa.

Pe parcursul perioadei de pregătire Szolnok a întâlnit trei echipe din Liga Națională. A pierdut cu BCM U Pitești la Mediaș, a învins pe SCM U Craiova, în cadrul aceluiași turneu, iar apoi a depășit pe CSM Oradea, în propriul fief.

Echipa din Szolnok își dispută meciurile de pe teren propriu la Tiszaligeti Sportcsarnok, o sală cu capacitate de 2.100 locuri. Szolnok va veni la Timișoara pe 20 noiembrie, urmând să găzduiască Leii din Banat pe 11 decembrie, în ultima etapă din sezonul regulat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!