Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FIBA EuroChallenge. Kyndall Dykes, al 4-lea marcator al competiţiei

Adrian Micinic; Foto: Andor Marton

Adrian Micinic; Foto: Andor Marton
14.12.2011

Kyndall Dykes, baschetbalistul american legitimat la U Mobitelco Cluj-Napoca, a încheiat participarea în FIBA EuroChallenge în calitate de principal marcator al campioanei României.

Americanul de 1.93 metri a bifat şase prezenţe în sezonul regulat al competiţiei şi a avut 42/66 (59%) la aruncările din interiorul semicercului, 4/12 (33%) din afara lui, respectiv 18/33 (54%) la linia de pedeapsă. El a înscris 114 puncte şi a avut o medie de 19.0 reuşite pe meci în 35.3 minute.

Astfel, Dykes s-a clasat pe poziţia a 4-a în ierarhia celor mai buni marcatori în FIBA EuroChallenge, fiind devansat printre alţii de campionul olimpic Deron Williams, jucător ce s-a întors în NBA, la New Jersey Nets.

Iată lista primilor cinci marcatori ai competiţiei în sezonul regulat al FIBA EuroChallenge:

 Pos   Nume   Echipă   MJ   Medie 
 1.   Deron Williams   Besiktas Milangaz Istanbul   5   24.6 
 2.   Darius Washington   Turk Telekom Ankara   4   22.0 
 3.   Michael Roll   Antwerp Giants   6   20.2 
 4.   Kyndall Dykes   U Mobitelco Cluj-Napoca   6   19.0 
 5.   Chris Copeland   Generali Okapi Aalstar   6   19.0 

Observăm că între jucătorii care au evoluat în fiecare meci din sezonul regulat, Dykes este devansat doar de către Michael Roll. Sportivul campioanei României nu a fost cel mai bun marcator al Grupei E, această onoare revenindu-i lui Michael Roll, de la Antwerp Giants. Primii şase marcatori din actuala ediţie a FIBA EuroChallenge sunt jucători americani.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!