Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Final controversat în duelul dintre CSM Târgu Mureș și CSM Ploiești

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
23.10.2022

Final controversat în duelul dintre CSM Târgu Mureș și CSM Ploiești

CSM Târgu Mureș a suferit al doilea eșec stagional în Liga Națională de Baschet Masculin. Gruparea pregătită de George Trif a pierdut cu 86-87 pe teren propriu în fața celor de la CSM Petrolul Ploiești, la capătul unui final controversat de partidă.

La ultima posesie, Garon Gajovic a recuperat defensiv și a pornit către coșul advers. Mureșenii acuză faptul că veteranul ar fi fost faultat pe aruncare. Arbitrii nu au fluierat nimic, iar faza nu a fost revăzută, întrucât George Trif își folosise deja challenge-ul.

Cei de la CSM Târgu Mureș au condamnat inițial decizia pe Facebook-ul echipei și mai apoi la conferința de presă, unde au fost prezenți pe rând Goran Gajovic, Szabolcs Santa și George Trif. Toți trei au vorbit despre această controversă.

„Cu siguranță a fost fault. Puteți revedea faza. Nu știu cum arbitrul a ratat. Știu că noi ne-am folosit acel challenge, dar faza trebuia verificată, fiind în ultimele secunde ale jocului. Nu vreau să vorbesc prea mult despre arbitraj. Vreau să-mi felicit echipa. Am fost conduși și la 15 puncte cred și ne-am luptat în continuare, în special datorită acestor oameni excepționali care au venit să ne susțină. Trebuie să muncim mai mult și să revenim pe căile victoriei.”, a declarat Goran Gajovic.

„A fost un meci greu. Știam pe cine avem în fața. Ploiești este o echipă valoroasă, cu un buget mare, o rotație lungă și chiar și așa am fost la o singură posesie de ei. Din păcate, Martinic a jucat la jumătate din potențialul său, dar ne-a ajutat mult și așa. Avem iarăși probleme cu accidentările. Jos pălăria pentru cum am luptat.

Deși e greu să dai vina pe arbitraj, la astfel de meciuri contează o decizie de final. Am înțeles că arbitrii nu aveau voie să se uite la reluare fără să fluiere fault. Păi ar fi trebuit să fluiere fault și după aveau dreptul să se uite. Asta e responsabilitatea lor. Își bat joc de munca noastră. Noi încercăm să creștem juniori români, care ar trebui să fie din ce în ce mai mulți pe parchet în LNBM, dar văd că mulți sunt împotriva. E o altă discuție aici, dar repet, nu trebuie să fie o bătaie de joc. Dacă decizi după reluare că nu e fault, ok, e decizia ta, dar fă-ți datoria și fluiera greșeala întâi și decide-te apoi.

La Sibiu am fost scos cu 5 faulturi. Știu că arbitrii mă vânează. Mi s-a transmis asta înaintea sezonului. N-am vrut să cred, dar acum îmi dau seama că e adevărat. Nu vreau să intru în detalii, dar nu înțeleg de ce suntem noi vânați în țara noastră.”, a completat Szabolcs Santa.

„Noi am vorbit și cu staff-ul și cu jucătorii. Suntem 99% siguri că a fost fault. Decizia nu ne aparține nouă din păcate, dar uite că o astfel de fază poate întoarce soarta meciului sau mai degrabă sau să o decidă. Astăzi cred că am fost dezavantajați pe final, un pic mai mult chiar. Asta este, trebuie să mergem mai departe, să ținem capul sus. Nu a fost cel mai bun joc al nostru, dar pe final băieții s-au trezit și puteam să câștigăm. Trebuie să ne adunăm și să începem de la 0 pentru că săptămâna viitoare avem un alt meci greu.

Nu a fost cel mai bun meci al nostru. Martinic e accidentat, joacă undeva la 50% din ce poate. Gajovic și Lowrance nu sunt nici ei recuperați, dar asta este. Trebuie să ne adaptăm, iar cine intră pe teren trebuie să își facă datoria. Mi-a lipsit această atmosferă, am așteptat să revenim aici și le mulțumesc suporterilor. Îmi pare rău că nu am putut să îi bucurăm printr-un rezultat pozitiv.”, a încheiat George Trif.

Următorul meci al celor de la CSM Târgu Mureș este programat sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 18:00, pe terenul celor de la FC Argeș.

*foto: Kadar Csongor Krisztian

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!