Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Final de tur energic pentru baschetbaliștii de la Târgu Jiu

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.12.2015

După rezultatele excepționale din FIBA Europe Cup și debutul modest din campionat, Energia Târgu Jiu a început să lege victoriile și la nivelul Ligii Naționale de Baschet Masculin, ultima victimă fiind BCM U Pitești. Elevii lui Antonis Constantinides s-au impus în fieful argeșenilor la 7 puncte diferență, scor 87-80, într-un meci care a contat pentru runda a 11-a, ultima a turului din întrecerea băieților. 

Confruntarea din Trivale a început promițător cu cele două formații tatonându-se reciproc pe ambele faze de joc, iar în același timp reușind să marcheze foarte multe puncte în primele 10 minute de joc, 48 la număr. Cele două formații au terminat la egalitate sfertul inaugural, 24-24. Actul secund a continuat în aceeași notă echilibrată, formațiile fiind extrem de prudente pe faza defensivă, fără a oferi adversarei posibilitatea de a se desprinde pe tabelă. Comparativ cu primele 10 minute, Energia a izbutit să-și adjudece sfertul doi cu 21-19, intrând la cabine cu 45-43.

Pauza de vestiar nu a adus schimbări semnificative în jocul celor două combatante, echilibrul fiind încă constant în Trivale, însă cu o Energia Târgu Jiu care încerca tot mai aprofundat să controleze partida. În urma unui parțial de 20-17 reușit de olteni, Piteștiul și Târgu Jiu au intrat în decisiv despărțite de 5 puncte, 60-65, iar oaspeții porneau cu prima șansă la victorie. Cu Porter Troupe și Lamont Mack în zi foarte bună, Energia a reușit să preia inițiativa aproape în totalitate, având la un moment dat un ecart și de 11 puncte. În cele din urmă, la capătul unui parțial de 22-20, gorjenii au pus mâna pe cele două puncte puse în joc cu o victorie la 7 puncte diferență, scor final 87-80. 

Din punct de vedere statistic, Piteștiul și Energia au fost în mare parte echilibrate, însă diferența s-a făcut la capitolul aruncărilor de la mare distanță. Oaspeții au terminat partida cu un procentaj de 54% de la 3 puncte, cu 13 reușite din 24 încercate, în timp ce amfitrionii au tras linie cu doar 18%, 3 din 16. Din lotul Energiei, Mack a avut 3/4 din spatele semicercului, în timp ce Porter Troupe a încheiat cu 5/10. 

Punctele victoriei Energiei Târgu Jiu au fost marcate de Lamont Mack 17 (5 recuperări), Porter Troupe 17, Paris Horne 13 (5 recuperări), Callistus Eziukwu 12, Jamar Diggs 9, Lazar Radosavljevic 8, Baris Aktas 5, Szabolcs Santa 4 și Adrian Guțoaia 2. De cealaltă parte, de la Pitești au punctat Aleksandar Mladenovic 25 (10 recuperări), Ronald Ross 16, Vyacheslav Bobrov 15 (7 recuperări), Tauras Jogela 5, Cătălin Vlaicu 5, Bogdan Stăncuț 4, Maksym Pustozvonov 4, Pedja Stamenkovic 4 și Adi Tudor 2. 

Energia Târgu Jiu termină astfel turul de campionat cu 5 victorii și 5 înfrângeri, dar și un meci restant, în timp ce Piteștiul are acum 5 meciuri câștigate și 6 pierdute, dar și 3 puncte mai puțin în clasament din cauza penalizării dictate de FRB. În prima rundă a returului, Energia va juca la Galați cu Phoenix, în timp ce argeșenii se vor duela cu Craiova în Bănie. 

*Foto: Mircea Roșca (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!