Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2012. Asesoft are 7-0 în finalele disputate în compania Timișoarei

Adrian Micinic

Adrian Micinic
23.05.2012

CSU Asesoft Ploiești și BC Timișoara se întâlnesc pentru a 7-a oară în acest sezon competițional. Meciul 3 al finalei Diviziei A - ediția 2011/12, se dispută miercuri (23.05), la Sala Sporturilor din Brazi.

Formația pregătită de către Dado Arnautovic are 2-0 la general în ultimul act al campionatului. Pe parcursul acestui sezon competițional s-au consemnat câte două confruntări în sezonul regulat al Diviziei A, în Cupa României, respectiv cele două partide de săptămâna trecută care au deschis finala Diviziei A.

Remarcabil este faptul că scorul general al confruntărilor directe în stagiunea 2011/12 este 3-3. Acesta este de altfel și scorul general al confruntărilor directe dintre Dado Arnautovic și Predrag Badnjarevic.

Leii din Banat au învins de două ori în sezonul regulat și au eliminat Asesoftul în sferturile de finală ale Cupei României.

Însă, în finală lucrurile s-au schimbat. Ele se aseamănă foarte mult cu istoricul confruntărilor directe consemnate din anul 2005 și până în prezent. Scorul general al confruntărilor oficiale este net favorabil Ploieștiului cu 19-4.

Trebuie subliniat faptul că cele două echipe au jucat mai multe finale de-a lungul anilor precedenți.

S-au consemnat două finale de Cupa României, în 2007 și 2008, respectiv una de Divizia A, în 2009. Toate meciurile consemnate în finale au fost câștigate de Asesoft. După primele două meciuri ale Finalei 2012, scorul acestor partide este de 7-0.

Mai mult, înaintea sezonului 2011/12, BC Timișoara avea o singură victorie în meciurile oficiale disputate împotriva lui CSU Ploiești. Ea a fost consemnată în 17 ianuarie 2010, când sub comanda lui Dragan Petricevic, Leii din Banat au dispus de campioana României la acea oră cu scorul de 108-100. În rest, între 2005 și 2011 s-au consemnat 16 victorii pentru Asesoft.

Foto: Adrian Pâclişan

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!