Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2012. CSU Ploiești are șansa de a încheia finala în numărul minim de meciuri

Adrian Micinic

Adrian Micinic
22.05.2012

 FINALA 2012 - Meciul 3 și 4 
 Brazi, în direct DigiSport 3 
 2-0   104-89 și 79-65   0-2 

Finala Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12, continuă la mijlocul acestei săptămâni cu Meciurile 3 și 4, programate a se disputa la Brazi. CSU Asesoft Ploiești are șansa de a cuceri cel de-al 8-lea titlu național și totodată poate să o facă într-un număr minim de meciuri.

BC Timișoara a rămas datoare în primele două partide ale finalei, a doua pe care bănățenii o dispută în ultimii patru ani la nivel de Divizia A. Similar ultimului act din Cupa României, ceva nu a funcționat pentru gruparea lui Predrag Bandjarevic. Dacă în eșecul cu BCM U Pitești scurtcircuitul s-a produs undeva în a doua jumătate a respectivei finale, de această dată alb-violeții nu au avut nici măcar șansa de a intra cu adevărat în confruntarea cu CSU Ploiești.

În schimb, prahovenii au demonstrat că dispun de tot ce are nevoie o echipă pentru a se impune. Jocul ofensiv al Asesoftului a fost foarte productiv și diversificat. Ploieștiul a avut o circulație foarte bună la minge și a găsit resurse de a puncta din toate pozițiile. Trupa lui Vladimir Arnautovic nu a simțit deloc absența lui Szijarto, lotul foarte experimentat pe care îl antrenează răspunzând cerințelor sale pe ambele faze ale jocului.

Va fi nevoie de o schimbare radicală din mai multe puncte de vedere, însă în principal este nevoie de una de atitudine pentru gruparea bănățeană pentru a putea reveni în finală. Chiar și așa, dacă ținem cont de faptul că este rândul Asesoftului să găzduiască două meciuri, este puțin probabil ca BC Timișoara să aibă forța necesară de a echilibra sau chiar preveni încheierea finalei încă de joi.

Din punct de vedere individual este mare nevoie de o prestație mult mai solidă pentru Bogdan Popescu și Branko Cuic, respectiv de un aport mai consistent pe parte de finalizare din partea lui Robert Sarovic. Pentru a putea conta cu adevărat în această finală Timișoara trebuie să aibă o atitudine potrivită și focusată asupra jocului pe care trebuie să îl desfășoare. Va fi foarte greu și pentru simplul fapt că această formație are un număr extrem de mare de jocuri disputate, în majoritatea dintre ele fiind solicitați extrem de mult jucătorii din rotația de bază.

CSU Asesoft Ploiești are de partea sa avantajul primelor două partide, experiența finalelor precedente cu destui jucători care au contribuit la respectivele succese, entuziasmul și forma excelentă a tânărului Aleksandar Vlahovic, respectiv terenul propriu și implicit publicul pregătit de sărbătorirea unui nou titlu de campioană.

Ambele meciuri vor fi transmise în direct pe DigiSport 3, în seriel de miercuri (23.05) și joi (24.05), cu începere de la orele 20:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!