Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FINALA 2018. Interviu Jukka Toijala: „Acum știm ce trebuie să facem să câștigăm pe terenul adversarilor”

Eduard Popa

Eduard Popa
04.06.2018

jukka toijala oradea steaua

CSM Steaua a reușit a doua calificare consecutivă în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce au trecut în cinci meciuri de U-BT Cluj-Napoca. De data aceasta steliștii vor juca împotriva lui CSM CSU Oradea, campioana României din 2016.

Și anul trecut, dar și acum CSM Steaua îl are pe bancă pe finlandezul Jukka Toijala. Tehnicianul scandinav a oferit un scurt interviu pentru totalbaschet înainte de startul ultimului act din LNBM:

1. În primul rând felicitări pentru calificarea în finala LNBM. Cum vă simțiți după seria împotriva celor de la U-BT Cluj, în special după ce ați câștigat meciul 5 în deplasare?

Îți mulțumesc. Seria contra celor de la Cluj a fost una extrem dură, cum de altfel ne-am și așteptat. Totul a mers până în ultimul minut. Am fost foarte fericiți că am câștigat și am ajuns în finală. Pe de altă parte, obiectivul nostru în acest sezon nu a fost o simplă prezență în finală. Așa că ne concentrăm să ne îndeplinim misiunea.

2. Echipa dvs nu are avantajul terenului propriu în finală. Credeți că această problemă se va dovedi importantă sau după experiența cu U-BT Cluj nu mai puneți mare preț pe acest avantaj?

Cu siguranță toate echipele preferă să aibă avantajul terenului propriu în playoff, fiindcă pentru asta ne luptăm în sezonul regulat. Dar noi nu îl avem și suntem puși în situația să câștigăm măcar un meci la Oradea. Ne-am îmbunătățit foarte mult jocul în deplasare și știm ce trebuie să facem să câștigăm un meci pe terenul adversarilor. Nu va fi ușor dar avem toate instrumentele să câștigăm împotriva orădenilor.

3. Și Oradea a avut un parcurs dificil în playoff, cu serii de 4 meciuri contra Piteștiului și Sibiului. Ce părere aveți despre prestațiile lor din acest sezon și despre stilul lor de joc?

Oradea și-a schimbat echipa complet după Crăciun. Au acum o talie impresionantă la guards și aleargă foarte bine pe tranziție. În playoff au demonstrat că se pot descurca în situațiile dificile și pot câștigă în deplasare. De asta joacă în finală acum, împotriva noastră.

oradea steaua finala baschet

4. Echipa dvs a jucat un meci în plus în semifinale. Credeți că zilele acelea în plus de odihnă vor fi un avantaj pentru Oradea sau dimpotrivă, vor fi un avantaj pentru Steaua?

Nu cred că zilele în plus sau în minus reprezintă vreun avantaj pentru una dintre echipe. În acest moment al sezonului, jucătorii vor să joace, nu să stea la antrenamente. Cred că ambele echipe sunt pregătite să se lupte pentru titlu.

5. Cristian Achim a practicat uneori multe capcane în jocul defensiv în acest sezon, uneori aplicând pentru perioade bune o apărare în zonă. Echipa dvs este la rândul ei o formație foarte bună din punct de vedere defensive. Va fi această finală o serie defensive sau, dimpotrivă, se vor înscrie foarte multe puncte?

Mă aștept să avem parte de bătălii extrem de dure și fizice în defensive. Ambele echipe au demonstrat că pot opri adversarii în playoff. Pe de altă parte, dacă vreuna dintre echipe nu se va apăra cuum trebuie, ambele echipe au suficientă forță să înscrie. Oricum, eu cred că seriile se vor decide în playoff.

6. Ce părere aveți despre marcatorii lor cei mai buni, Martin Zeno și Kris Richard? Care dintre ei credeți că e mai greu de apărat?

finala oradea steaua

Amândoi sunt jucători foarte buni, capabili să producă multe puncte pe contraatac, dar care pot și să înscrie din aruncări imposibile. Obiectivul nostru însă este să oprim Oradea, deci nu vreau să mă pronunț prea multe pe anumiți jucători.

7. Este a doua finală în două sezoane la Steaua. Cum ați descrie experiența dvs de până acum din România?

A fost o experiență excelentă până acum, atât pe teren cât și în afara lui. Am întâlnit oameni noi, am învățat despre cultura lor și felul în care ei gândesc. Chiar m-am bucurat de timpul petrecut până acum în România. Desigur că treaba noastră este să producem rezultate, iar acum am ajuns în a doua noastră finală consecutivă. Acum avem un singur obiectiv: să cucerim titlul după 27 de ani.

Primul meci al finale dintre CSM CSU Oradea și CSM Steaua Eximbank București se joacă luni, 4 iunie, de la ora 20:00. Partida va putea fi urmărită pe Digi Sport 2.

*foto: Valentin Todea/Roby Boros

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    ce trebuie sa faceti?
    Un bilet roundtrip pe ruta Buc-Oradea? Pontosilor :))))

    P.S. e o gluma, luati-o ca atare. Sa vedem insa daca se si materializeaza in caz de meci 5 la Oradea...

    cu 5 ani în urmă (04.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!