Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Flavius Lăpuște despre antrenorat: „Este o șansă, vreau să văd cum mă descurc și sunt optimist”

Paul Olar

Paul Olar
13.02.2015

Flavius Lăpuște a suferit o corecție drastică la primul joc disputat în postura de antrenor. Universitatea Cluj-Napoca, formația fostului internațional, s-a văzut depășită categoric de BC Mureș Târgu-Mureș, scor 104-56.

Lăpuște pune eșecul din “Horia Demian” pe lipsa rotației și a pregătirii jucătorilor. Chiar dacă șansele ca “studenții” să se salveze sunt nule, fostul baschetbalist al lui West Petrom Arad afișează o atitudine pozitivă, gândindu-se la viitor.

„Nu vreau să mă motivez în două zile sau în patru ore de antrenament, ci vreau doar să vă spun că pentru mine a fost o onoare că s-a ajuns la acest compromis. Mi-am dorit să cunosc băieții, să văd limbajul corpului. Din păcate, am avut doar șase jucători disponibili. Nu mă gândesc nici la debut, nici la viitor, ci doar la cele patru cinci ore pe care i-am avut la dispoziție. La antrenament i-am pus să joace cinci contra cinci și mi-am dat seama că o echipă mai bună putea să ne dea și 50-60 de puncte. Este mult de lucru, important pentru noi este să ne păstrăm această organizație, un nucleu de jucători cu care să începem în anii viitori. Jucătorii nu sunt nemotivați, dar au o lipsă de rutină cu o bază de informații pe care nu și-au însușit-o. Deși le-am dat informații, au rezistat două minute. Restul joacă după ureche.”

Totodată, Flavius încearcă să profite de oportunitatea oferită de către gruparea ardeleană. 

„O să fac tot ce pot, iar obiectivul meu personal este să încerc să ridic ceva ce nu a fost. Dacă vor fi trei jucători nu o să pot. Mai bine eu joc și face altcineva. Personal, am venit să joc la această echipă, după plecarea de la Sibiu. A fost un compromis, cauzat de niște neînțelegeri. Nimeni în lume nu ar fi luat această decizie, în situația în care se află clubul, baschetbalistic vorbind. Este o șansă, vreau să văd cum mă descurc și sunt optimist.”

*Foto: csusibiu.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    succes Flavius
    Asa cum l-am cunoscut cand a jucat la noi Flavius este un tip extrem de serios, perseverent si muncitor asa ca eu cred ca daca se apuca de antrenorat va fi un antrenor foarte bun mai ales ca intodeauna a impus prin exemplul personal. Ii doresc mult succes in continuare.

    cu 9 ani în urmă (13.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe lecar :

    grea situatie
    Situatie grea de tot, aia e clar. Insa trebuie construit ceva. Trebuie jucati romanii! Daca tot pierzi la scor, atunci macar sa contribui la construirea unui nucleu pentru viitor, asa cum bine zice Flavius. Iar nucleu cu strainii de acum e imposibil: ei vor pleca oricum la prima adiere de vant, plus ca nici nu-s mari valori. Mult succes Flavius!

    cu 9 ani în urmă (13.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!