Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Flavius Lăpuște:”E foarte greu să câștigi când îți faci rău cu mâna ta”

Ioana Ardereanu (Sibiu)

Ioana Ardereanu (Sibiu)
30.09.2012

Energia Rovinari a pierdut în cursul de ieri partida împotriva celor de la BC Mureș, diminuându-și șansele de calificare în sferturile Cupei României. Elevii lui Slobodan Nikolic au cedat pe finalul celor 40 de minute efective de joc, pierzând confruntarea la 7 puncte, scor 72-79.

La finele disputei, TotalBaschet a stat de vorbă cu unul dintre componenții grupării din Tg-Jiu, Flavius Lăpuște care a explicat succint cauzele înfrângerii. 

Unde s-a pierdut această partidă? Ce a făct diferența?

Meciul s-a pierdut la sfâșitul sfertului 3, atunci când am crezut că suntem câștigători. Un meci de baschet ține până la sfârșit. Am avut un procentaj execrabil la 3 puncte, am fost slabi și la libere. Am avut de asemenea și multe mingi pierdute. E foarte greu să câștigi când îți faci rău cu mâna ta.

Cât de greu a fost să jucați în condițiile în care echipa nu a beneficita de un aport semnificativ din partea niciunaia dintre cei doi pivoți David Steffel, respectiv Rashard Singleton?

Este un meci bun pentru noi în sensul că ne putem vedea și celelalte avantaje. Dacă unul dintre noi nu înscrie așa de mult precum o face de obicei, trebuie să încercăm să îl suplinim. Din păcate, nu am reușit să valorificăm coșurile de 3 puncte, la fel și liberele. O să analizăm ce s-a întâmplat și ne vom pregăti în continuare.

Cum arată echipa Mureșului în prezent, în opinia dumneavoastră?

Cred că au și ei probleme mari pe anumite posturi. Au fost mai concentrați decât noi pe ultimele două sferturi și și-au valorificat la maxim șansele de atac, adică noi le-am oferit mingea pe contra atac și ei au știut să înscrie.

Ce șanse mai are echipa Energiei în meciul de astăzi de-a se califica mai departe?

Șanse tot timpul sunt, însă trebuie să ne uităm un pic la noi cum jucăm. Poate vom reuși să corectăm ceva în seara asta, dar precum am văzut, Oradea joacă foarte bine. Nimic nu este imposibil, orice se poate întâmpla. Ei pornesc ca favoriți pentru că au joc colectiv mult mai bun, însă sunt oameni și pot prinde o zi slabă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!