Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Nini: „Dinamo este o echipă incomodă, cu jucători imprevizibili în ceea ce privește modul de a finaliza”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.11.2018

BCM U FC Argeș Pitești întâlnește astăzi, de la ora 18, pe Dinamo Știința București, în etapa a 5-a din grupa valorică A a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Florin Nini, antrenorul piteștenilor, crede că Dinamo poate să facă surprize, deși nu a reușit încă să câștige în campionat.

„Dinamo poate să facă surprize fiindcă, așa cum ați văzut, a pierdut meciurile la mare luptă, pe final. În continuare rămân consecvent ideii că trebuie să fim foarte atenți cu orice adversar, nu există adversar accesibil, nu există adversar slab, trebuie să fim concentrați.

Vineri trebuie să facem un joc bun, avem o obligație în plus pentru că evoluăm acasă, în fața suporterilor. Cu siguranță că așteptăm aceeași sală plină, efervescentă, pentru că așa cum îmi aduc aminte, ei au fost cei care ne-au dat impulsul în revenirea din meciul cu Timișoara. Dinamo este o echipă imprevizibilă, care are jucători imprevizibili în ceea ce privește modul de a finaliza. Sunt jucători care au relații bune de 1vs1, au și aruncări bune de 3 puncte, deci este o echipă foarte incomodă”, a declarat Florin Nini la conferința de presă care a prefațat partida de astăzi.

Antrenorul formației argeșene a vorbit despre o creștere în intensitatea jocului echipei sale.

„Mă bucur că am reușit să urcăm ușor, ușor, intensitatea jocului, atât din punct de vedere ofensiv, cât și defensiv, lucru pentru care trebuie să fim în continuare atenți și să menținem această intensitate. Sigur, acolo unde se poate să îmbunătățim anumiți parametri de joc. Un alt lucru care pe mine m-a bucurat la fel de mult ca victoria obținută la București a fost faptul că fiecare meci, chiar dacă are o istorie diferită, ceea ce este normal pentru că întâlnim adversari diferiți, poate fi câștigat pe parametrii diferiți. Avem o rotație lungă și mă bucură că pot să fac acest lucru, e un ajutor pe care îl primesc din partea jucătorilor și mă bucur că putem să câștigăm nu doar pe puncte sau pe veleitățile unuia sau ale 2-3 oameni, ci pe jocul de echipă. Acestea sunt lucrurile care mă bucură pe mine ca antrenor”, a mai spus Florin Nini.

Tehnicianul și-a felicitat elevii convocați la echipele naționale, dar a vorbit și despre problemele de efectiv pe care le va avea la antrenamente.

„Pentru jucătorii convocați la echipele naționale (Paliciuc, Orbeanu, Gheorghe, Person, Bishop) nu este o provocare, este un merit și îi felicit. Pentru mine, mi s-a luat o piatră de pe inimă și o iau pe cealaltă. Nu e ușor să îți faci antrenamente în 7-8 jucători, dar e o situație pe care trebuie să o acceptăm. Felicit jucătorii pentru convocări, le doresc mult succes, iar în ceea ce mă privește trebuie să gestionez o situație nu tocmai bună, dar mergem înainte”, a mai spus Florin Nini.

*foto: BCM U FC Argeș Pitești facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!