Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Nini: „E un campionat mult mai dificil decât cel anterior”

Eduard Popa

Eduard Popa
06.10.2018

florin nini bcm u pitesti

BCM U Pitești va juca în primul meci din noul sezon al LNBM, la fel ca în stagiunea precedentă, pe terenul celor de la U-BT Cluj.

Echipa piteșteană a operat mai multe modificări față de sezonul precedent, inclusiv pe banca tehnică a formației, unde a fost numit Florin Nini. Fostul antrenor al lui Phoenix Galați a vorbit despre duelul cu U-BT Cluj, dar și despre noul format al Ligii Naționale de Baschet Masculin.

„Aşa cum deja ştiţi, am început pregătirea pe 20 august şi am avut un program cu meciuri de verificare. Eu mi-am propus să susţinem 12 meciuri amicale. Din păcate, nu a fost posibil acest lucru, din motive care nu au ținut exclusiv de noi. Totuși cred că a fost o pregătire bună, cu meciuri de verificare în care am putut vedea parţial ceea ce trebuie să construim şi modul în care să creăm o tactică benefică și eficientă pentru echipă. Sigur că ne-am mai fi dorit patru meciuri amicale. Am fost clubul cel mai vitregit prin prisma jucătorilor care au participat la acţiunile echipelor naţionale. Noi am avut trei la lotul României, Ciotlăuș a evoluat la Europeanul 3x3, Person a fost la naţionala Suediei, iar Bishop a evoluat pentru Panama. Au fost șase jucători care nu au putut fi alături de echipă timp de zece zile. Acestea sunt lucruri normale din viaţa unei echipe, lucruri pe care noi trebuie să le gestionăm. În același timp, trebuie să fim realiști și să spunem că acest lucru ne-a întârziat să fim, în momentul de față, în forma pe care ne-am fi dorit-o.

E un campionat mult mai dificil decât cel anterior. Sunt opt echipe întărite semnificativ, chiar dacă Steaua şi-a construit lotul mai târziu, au jucători cu experienţă, ce pot gestiona jocurile grele. Sunt opt echipe extrem de puternice. Trebuie să jucăm foarte atent, să fim concentraţi meci de meci pentru a ocupa în primă fază o poziție fruntașă. Referitor la jocul de sâmbătă, vom juca împotriva unei echipe ce şi anul acesta şi-a anunţat candidatura la titlu, cred că e în faţa noastră din punct de vedere al pregătirii, dar şi al meciurilor amicale și oficiale disputate. Se ştie că a susţinut Supercupa și a jucat primul meci de calificare în grupele FIBA Europe CUP. Vor pleca cu o intensitate mai bună decât a noastră. În ceea ce ne privește, eu am încredere în băieții noștri, știu că avem caractere puternice, avem jucători care ştiu să gestioneze situaţiile. Important este ca ritmul şi ceea ce am pregătit noi în joc să se execute în condiţi bune. Mergem acolo pentru a da totul şi a ne bate de la egal la egal cu ei. Și-au construit o echipă cu 12 jucători care trebuie să facă față atât campionatului, cât şi meciurilor din competiţiile europene. Nu cred că vor trata jocurile din campionat cu o mai mică importanţă comparativ cu întrecerile externe. Din contră, e primul meci din campionat, e un apetit pentru fanii baschetului să vadă echipele la lucru. Sunt convins că vor folosi garnitura de bază.

Programul din începutul de campionat nu este foarte avantajos, dar eu privesc partea pozitivă. Intrăm în turaţie maximă împotriva a două echipe puterncie. Aşa cum ştim, atât Clujul, cât şi Sibiul, sunt două formații de podium şi automat putem vedea cu adevărat nivelul de pregătire la care ne aflăm. E preferabil să jucăm în compania unor adversari puternici, pentru că odată ce intri în vârtejul campionatului, creşterea formei sportive va veni”, a spus Nini, la conferința de presă dinaintea partidei cu U-BT.

U-BT Cluj va juca cu BCM U Pitești sâmbătă, de la ora 19:00. Partida va fi transmisă live stream pe canalul de youtube FRB Tv.

*foto: facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!