Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Nini: „Ne bucură victoria pentru că va fi un campionat nebun”

Florin Nini: „Ne bucură victoria pentru că va fi un campionat nebun”

După ce CSA Steaua București a produs supriza în fața campioanei CSM CSU Oradea, SCM Timișoara și BCM U Pitești s-au întâlnit în al doilea meci al primei etape din Grupa Valorică A. Formația oaspete a făcut un joc foarte bun, conducând la peste 20 de puncte, însă scorul final a consemnat o diferență de doar 13 puncte: 71-84.

După încheierea partidei, Florin Nini s-a arătat bucuros pentru victoria obținută de către elevii săi, deoarece consideră că, într-un campionat așa de echilibrat, orice succes contează.

Ne bucură victoria pentru că va fi un campionat „nebun”. În sensul că, așa cum deja am aflat, Steaua a bătut Oradea, deci sunt echipe ce nu mai prezintă diferențe foarte mari, ci doar, știu eu, starea de moment, deciziile, atitudinea. Acestea sunt cele ce pot înclina victoria în favoarea unei echipe sau alteia. Eu mă bucur și îmi felicit băieții pentru apărare. E un lucru insistat pentru că Timișoara are jucători care aduc multe puncte din aruncările de 3, din jocul exterior. Apărarea e un lucru la care noi ne-am pregătit și, în general, ritmul de joc. Mă bucur că ne-a ieșit, am stat bine și la recuperări, am avut multe recuperări ofensive ceea ce spune multe despre atitudinea băieților. Cred că jocul s-a câștigat pe ritm, pe execuții și pe recuperări. Noi am avut 45, Timișoara 36, dar noi am avut 21 de recuperări ofensive. Cred că modul în care am reușit să punem presiune a funcționat de această dată. E o victorie, ne bucură, mai sunt 13 meciuri. Ne așteaptă un meci cu echipa din Cluj, acasă, un meci dificil. Jucăm în fața propriilor suporteri, deci va trebui să dăm totul.”

În confruntarea de la Timișoara, tehnicianul lui BCM U Pitești nu s-a putut baza pe aportul lui Bozhidar Avramov, sportiv ce se află într-o perioadă de recuperare.

Astăzi Avramov nu a putut să fie alături de noi. El parcurge un program de recuperare pregătit de Ionuț Pița, căruia îi și mulțumesc pentru modul profesionist prin care a reușit să îl recupereze. S-a antrenat la parametri aproape normal săptămâna trecută și nu am vrut să risc. Ne-ar fi trebuit un jucător de angrenaj, care are un rol extrem de important și, cu siguranță, de luni va reîncepe antrenamentele la niște parametri ridicați. Dacă lucrurile vor merge așa cum ne propunem, va fi pe teren la meciul cu Clujul.”

În continuare, Nini a fost întrebat dacă lotul din acest sezon este mai puternic decât cel din stagiunea precedentă.

Nu aș vrea să spun mai bun, pentru că ar însemna să jignesc jucătorii din sezonul trecut, cărora le mulțumesc. Sunt jucători de un alt profil, sunt jucători mai atletici, jucători cu o disponibilitate mai mare la efort și sigur că avem o altă idee de construcție a echipei. Noi avem bugetul la fel, deci nu ne-am permis să facem alte artificii, drept urmare am decis, ținând cont și de analiza pe care am făcut-o la sfârșitul sezonului, să impun jucători de alt profil. Deci, cred că selecția, din acest punct de vedere, a fost mai bună. Dar e devreme să decidem, e doar un meci. Așa cum spuneam, drumul e lung și trebuie să vedem aportul pe care fiecare îl aduce în folosul echipei.”

În discursul său, antrenorul gălățean a dorit să laude adversara din Timișoara și pe Dragan Petricevic, antrenorul acesteia.

Despre Timișoara, este o echipă frumoasă. Mă bucur pentru Dragan că a revenit. Nu cred că trebuie începute discuții după primul meci. Mă bucur că a revenit, este un antrenor cu experiență, un antrenor ce nu cunoaște bine doar campionatul românesc, ci cunoaște foarte bine baschetul. Le urez succes în continuare și, așa cum am spus și campionatul trecut, Timișoara este o echipă ce întotdeauna se bate pentru locurile fruntașe.”

Pentru BCM U Pitești, urmează întâlnirea cu U-BT Cluj-Napoca. Aceasta va avea loc vineri, 18 octombrie, de la ora 17:15, în Sala Sporturilor din Trivale.

*foto: Andreea Vlase/baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!