Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Nini: “Rămâne principala favorită la titlu în acest sezon.”

Mara Mihăilescu, Andreea Vlase

Mara Mihăilescu, Andreea Vlase
01.04.2019

nini

Luni, 1 aprilie, BCM U FC Argeș Pitești și BC SCM Timișoara au fost protagonistele unui meci ce urrurma să decidă ocupantele pozițiilor a 5-a și a 6-a la finalul sezonului regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin, sezonul 2018/2019. La finalul celor 40 de minute, timișorenii s-au impus la o diferență de 16 puncte, scor 100-84.

Florin Nini, tehnicianul vulturilor alb-violeți, a vorbit după meci despre jocul arătat de echipa sa:

“Ce pot să spun, nu mă așteptăm să avem un început atât de slab, eram conștient că era greu ca intensitatea apărării să fie ca în meciurile anterioare, pentru că totuși este al 4-lea meci în 13 zile. E o uzură care ne-a costat și în general care se instalează la jucătorii buni din rotație, însă totodată am așteptări și de la ceilalți jucători să poată să vină, să suplinească și să ajute fiecare, în special cu acțiunile de apărare. Ne-a costat prima parte a meciului, o primă parte în care Timișoara a înscris din absolut orice poziție, a avut un procentaj al aruncarilor de 3 de 53%, este dificil. Dacă la început, în prima parte, au fost și câteva aruncări deschise, în a doua parte am reușit să contracarăm, însă au marcat în continuare, pentru că e normal, pe încrederea pe care au câștigat-o în prima parte. Ne doream victoria, ne așteptam la un meci bun, care să ne-o și aducă, însă felicit echipa din Timișoara pentru cum au luptat. Sunt lucruri pe care trebuie să le discutăm foarte serios pentru că sunt căderi, sunt momente care ne costă în joc, în special în apărare. O comunicare mai bună și un angajament total cred că ne poate da un plus de valoare în joc.”

Întrebat ce a schimbat după pauză, în momentul în care a avut loc o revenire a echipei sale, tehnicianul oaspeților a declarat:

“O apărare ceva mai avansată. Și jucătorii realizează, sunt maturi, își dau seama că prima parte a fost destul de dureroasă. Am avut noi și niște discutii interne în care ideea principală a fost că nu suntem o echipa care să joace în felul ăsta și nu așa trebuie să arătăm. Am venit de câteva ori în joc, însă pe fondul unor aruncări precipitate, plus că ne-a lipsit puțin și luciditatea, am primit coșuri și Timișoara și-a menținut în permanentă avantajul.”

Venind vorba despre jucătorii care au evoluat în trecut pentru BC SCM Timișoara, mai exact Mladen Jeremic, Tudor Gheorghe și Ivan Siriscevic, Florin Nini a răspuns:

“Acestea sunt lucruri ale lor, pentru mine sunt jucători care, indiferent unde au evoluat anterior, ei trebuie să-și facă treaba. Jeremic rămâne în continuare unul din jucătorii importanți, Tudor Gheorghe a crescut în ultimul timp mult și sunt convins că are potențialul necesar să o mai facă, însă astăzi nu am fost o echipă și, din păcate, acest lucru ne-a costat. Sigur, play-off-ul acum îl vom disputa în fața unei echipe mult mai valoroase, ne-am fi dorit alt adversar, dar asta e situația. Sunt lucruri pe care noi le-am făcut, noi trebuie să le corectăm. “

În final, întrebat dacă el consideră că CSM CSU Oradea este cea mai în formă echipă în acest moment în campionat, a declarat:

“Se pare că în acest moment sunt. Este o echipă care și prin venirea celor doi jucători, și datorită valorii lor, au reușit o integrare destul de rapidă, cel puțin din ceea ce s-a văzut la meciul cu Clujul și este o echipă care, din punctul meu de vedere, rămâne principala favorită la titlu în acest sezon.”

Astfel, BCM U Pitești urmează să întâlnească în play-off, la fel ca anul trecut, CSM CSU Oradea, în timp ce SCM Timișoara se va duela împotriva celor de la SCM U Craiova.

 

*SURSA foto: Andreea Vlase

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!