Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florin Nini: "Un joc mai puţin reuşit de Energia"

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
11.03.2014

Nini

Într-un meci din etapa a 22-a a Ligii Naţionale de Baschet masculin, CS Energia Rovinari a fost învinsă pe teren propriu de CSU Ploieşti, scor 74-95.

Florin Nini a vorbit despre această înfrângere pentru csenergia.ro.

Un joc mai puțin reușit în această seară de Energia, chiar dacă am întâlnit echipa campioană. Eu personal am ambiții foarte mari, poate prea mari, poate și eu cer prea mult sau mă aștept la prea multe lucruri, însă în acestă seară cei de la Asesoft au prins o seară de excepție din punct de vedere al procentajelor. Au fost peste noi, le-au reușit și aruncările deschise, dar și cele pe final de atac, sub presiune. Una peste alta, noi am luptat, dar din păcate am făcut-o în valuri, pe momete, iar procentajele ne-au jucat feste. Nu am avut claritate, nu am avut luciditate, dar trebuie spus că venim după o săptămână în care trei jucători din primii cinci nu s-au antrenat. Au dureri musculare, pentru că s-a acumulat oboseala la ei. Au dus tot greul până în acest moment și se resimt. S-a văzut faptul că Darby are mici dureri la spate, Porter Troupe a stat două antrenamente, Giordan a stat și el, iar  Tal nu s-a antrenat decât în seara dinaintea meciului. Important este să nu mai apară accidentări sau aceste mici indisponibilități. Toată săptămâna nu am avut decât două antrenamente cu toată echipa. Au contat aceste lucruri, s-au resimțit în teren, pentru că ne-a lipsit acea răutate, acea duritate care să ne dea posibilitatea să luptăm de la egal la egal cu o echipă cum este Asesoft.

Vom încerca să facem o recuperare foarte bună, pentru că ne așteaptă meciuri importante, cu Mureș în deplasare, cu Steaua acasă. Trebuie să rămânem concentrați, pe baricade, pentru că se joacă până în ultima etapă. Îmi pare rău că nu am reușit în această seară o evoluție bună, chiar dacă rezultatul ar fi fost același. Pe mine m-ar fi interesat o atitudine și o luptă mult mai agresivă. Lucrul care ma deranjat a fost faptul că, de câte ori greșeam, cădeam, nu aveam acea “energie” de a reveni în joc. Pe final e bine că nu ne-am predat și am terminat oarecum bine, sfertul trei a fost 24-24, iar în sfertul patru am făcut schimbări și am rulat puțin lotul. Mă așteptam să fie un plus mai mare din partea celor care u venit de pe bancă. Eu încerc să-i integrez cât pot de repede și pe nou-veniții la echipă. Vasile Ștefan este un jucător care a încercat să se achite de sarcinile sale. Rait a intrat mai temător, dar este un jucător cu mână bună. Când a rămas liber, pe aruncare, a reuțit să înscrie. Este un jucător care cu siguranță va ajuta echipa. Trebuie să trecem repede peste acest meci, dar trebuie să luăm din el  învățăturile de care avem nevoie. Ne pregătim de următoarele meciuri și continuăm lupta pentru play-off. Mai sunt și astfel de căderi. Și Asesoft a pierdut la peste 20 de puncte. Ca și evoluție eu cred că cel mai slab meci al nostru nu a fost cel din această seară, ci cel de la Oradea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!