Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Florina Pașcalău: „Sperăm să umplem sala, ar fi un semn că oamenii din Cluj ne urmăresc”

Valentin Todea

Valentin Todea
21.11.2015

Înaintea primului meci din preliminariile EuroBasket Women 2017, una dintre cele mai experimentate jucătoare ale lotului național, Florina Pașcalău, a vorbit pentru Federația Română de Baschet. 

 „Am tot timpul emoții înainte de fiecare meci, mai ales că acum se dispută la Cluj-Napoca, orașul în care m-am născut și pe care îl iubesc atât de mult. Sunt emoționată, sper să fie totul OK. 

Încercăm și noi acum, precum handbalul, să umplem această sală frumoasă care nu s-a construit degeaba, sperăm să aducă clujenii aici, să îndrumăm copii spre sport, pentru că este sănătos, este un lucru bun. Sperăm să umplem sala, ar fi un semn că oamenii din Cluj ne urmăresc.”

Aceasta s-a referit și la stranierele din lotul României:

„Să joci în străinătate ajută la experiență, în primul rând pentru că ești afară, întâlnești persoane noi, nu vorbești aceeași limbă, înveți alți antrenori, alte exigențe. E important, îți face o anumită experiență și îți întărește caracterul.”

 Despre îmbinarea la prima reprezentativă a sportivelor mai tinere cu cele mai în vârstă, Pașcalău a spus:

„Junioarele” trebuie să fie alături de cele mari pentru a învăța, încet vor ajunge și ele la vârsta medie și sper să ajungă la nivelul nostru. Sunt mândră să le am cu mine în echipă, când vine cineva din spate îți dai seama că baschetul nu s-a stins.” 

Întrebată câte turnee finale își dorește să mai prindă alături de echipa naționala, baschetablista a declarat:

„Nu vreau să dau un număr. Atât timp cât mă voi simți bine și voi putea fizic, voi fi lângă echipă. Sigur îmi doresc să mai prind un Campionat European, pe urmă o să vedem.”

Partida cu Bosnia are loc astăzi, începând cu ora 19, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!