Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Formațiile cu care se poate duela CSO Voluntari în preliminariile Basketball Champions League

Formațiile cu care se poate duela CSO Voluntari în preliminariile Basketball Champions League

CSO Voluntari va participa pentru a doua oară în istorie în cupele europene, de data aceasta în preliminariile Basketball Champions League, după ce cu un an în urmă ilfovenii au avut ocazia să se înscrie în preliminariile FIBA Europe Cup. Vicecampioana României și deținătoarea Cupei României o să-și cunoască parcursul până în grupele BCL în urma tragerii la sorți de joi, 7 iulie.

Ilfovenii fac parte din urna a patra, existând mici modificări în general după ce Pau-Lacq Orthez nu va participa în BCL, locul acestora fiind luat tot de o formație din Franța, SIG Strasbourg, care a ajuns pe tabloul principal.

Urnele arată în felul următor:

  1. Bakken Bears, Brose Bamberg, Tofas Bursa, Unicaja Malaga
  2. Fribourg Olympic, Karhu Kauhajoki, Keravnos, Opava
  3. Egis Kormend, Niners Chemnitz, Rio Breogan, SL Benfica
  4. Budivelnyk, CSO Voluntari, Parnu Sadam, Siauliai
  5. Heroes Den Bosch, Leicester Riders, Norrkoping Dolphins, Swans Gmunden
  6. FMP Meridian, Golden Eagle Ylli, Patrioti Levice, TFT Skopje

În primul tur, împerecherea se va face între urnele 3 și 6, respectiv 4 și 5. Astfel, potențiali adversari pentru CSO Voluntari o să fie Heroes Den Bosch (Olanda), Leicester Riders (Marea Britanie), Norrkoping Dolphins (Suedia) sau Swans Gmunden (Austria). Cu excepția austriecilor, celelalte trei menționate sunt campioane în întrecerile naționale.

Mai departe, ilfovenii ar urma să joace cu una dintre Bakken Bears (Danemarca), Brose Bamberg (Germania), Tofas Bursa (Turcia) sau Unicaja Malaga (Spania), toate calificate direct în faza semifinală. În finală, în cazul în care ajunge până acolo, CSO Voluntari poate da peste o formație din urna a 2-a, a 3-a sau a 6-a.

O să existe patru grupe de calificare, urmând ca locațiile de desfășurare și orele de start pentru fiecare meci în parte să fie stabilite ulterior. Prima rundă are loc pe 21 septembrie, semifinala pe 23 septembrie, iar finala preliminariilor pe 25 septembrie anul curent.

Tragerea la sorți va avea loc joi, 7 iulie, începând cu ora 12.00 și va putea fi urmărită în direct pe canalul de YouTube al Basketball Champions League.

*foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!