Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Franța - Clevin Hannah face pasul spre prima ligă

Adrian Micinic

Adrian Micinic
12.06.2013

SLUC Nancy, echipa de primă ligă din Hexagon ce a evitat retrogradarea în liga a doua, a oficializat legitimarea fundașului american Clevin Hannah. Acesta și-a început cariera profesionistă în România, alături de BC Miercurea Ciuc.

În vârstă de 26 ani, fundașul de 1.80 metri sosește de la Evreux. Aici a evoluat în sezonul 2012/13 și a avut medii de 16.8 puncte, 5.3 pase decisive, 2.9 recuperări și 1.5 intercepții. Alături de Evreux, a ocupat locul al 2-lea în LNB Pro B, dar a fost eliminat în semifinalele playoff-ului și astfel a ratat promovarea în primul eșalon.

Absolvent al universității Wichita State, Clevin evoluează pe poziția 1. El a mai jucat pentru Kauhajoki, în Finlanda, după experiența de jumătate de sezon din România. La Miercurea Ciuc a jucat 23 meciuri și a avut medii de 21.2 puncte, 6.2 pase decisive, 3.1 recuperări, 1.5 intercepții și 4.3 posesii pierdute în 34.0 minute pe meci.

De notat că în ultimii doi ani la Nancy pe postul de conducător de joc a evoluat suedezul Kenny Grant, fost jucător la Gaz Metan Mediaș. Scandinavul și-a prelungit contractul cu Nancy, astfel încât cei doi vor împărți minutele pe poziția 1.

În altă ordine de idei, un alt fundaș american care a jucat în România - O'Darien Bassett (ex-SCM U Craiova) - a fost înregimentat de Bourg, locul 8 în sezonul precedent în LNB Pro B. El sosește de la Rouen, echipă clasată a 9-a în aceeași competiție. În sezonul 2012/13, Bassett a avut 15.4 puncte, 4.6 pase decisive și 4.5 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!