Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Franța - Vlad Moldoveanu a semnat cu Le Havre!

Adrian Micinic

Adrian Micinic
12.08.2012

Vlad Moldoveanu a semnat un contract de joc cu STB Le Havre, din primul eșalon francez. Compatriotul nostru se află în fața celui de-al doilea sezon din cariera de baschetbalist profesionist.

În vârstă de 24 ani, Moldoveanu a avut medii de 7.0 puncte, 3.3 recuperări și 0.5 pase decisive în 20 minute pe meci în campionatul italian în sezonul 2011/12, alături de Benetton Treviso. De asemenea, el a avut 8.2 puncte, 2.8 recuperări și 0.5 pase decisive în 23 minute de joc la nivel de EuroCup.

Moldoveanu a absolvit liceul în SUA și a jucat apoi la nivel universitar pentru George Mason respectiv American University. A absolvit în 2011 pentru ca apoi să semneze pentru Treviso. Vlad a fost nevoit să-și caute altă echipă după ce Benetton și-a retras sprijinul financiar de la echipa de baschet din Treviso. De altfel majoritatea jucătorilor echipei din sezonul 2011/12 au plecat spre alte cluburi.

Statistica lui Vlad Moldoveanu la nivel NCAA:

Le Havre a încheiat sezonul 2011/12 pe locul al 14-lea în LNB Pro A, primul eșalon din Hexagon. Această echipă nu s-a mai calificat în playoff-ul ligii franceze din sezonul 2007/08. În ultimii patru ani echipa nu a urcat mai sus de poziția a 13-a în Franța. În schimb, Le Havre a fost semifinalistă în sezonul 2011/12 al Cupei Franței.

Actualmente, Moldoveanu se află alături de echipa națională la Sibiu, unde se pregătește pentru calificările EuroBasket 2013.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fuzzywuzzy :

    bun asa
    In ritmu asta poate peste trei sezoane ajunge la Tg-Mures sau Rovinari undeva. Pacat de cei din NBA ca au ratat asa un jucator in draft :))

    cu 11 ani în urmă (12.08.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!