Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Frații Țîbîrnă vor fi colegi la CSM CSU Oradea

Radu Bărăian

Radu Bărăian
17.07.2017

Pentru prima dată în carieră frații Bogdan și Lucian Țibîrnă vor fi colegi de echipă, ambii semnând un contract valabil pe două sezoane cu CSM CSU Oradea. Bogdan, un jucător deja emblematic pentru gruparea bihoreană a semnat prelungirea contractului, în timp ce fratele său mai mic vine de la Politehnica Iași. 

Bogdan Țibîrnă evoluează în echipamentul roș-albastru de mai bine de 5 ani, timp în care a cucerit atât titlul de campion național cu Oradea, cât și titlul de vicecampion național, având și medalie de bronz, respectiv participări în cupele europene. Pivotul de 26 de ani și înalt de 2.10 metri a bifat 41 de meciuri pentru Oradea în ediția trecută de campionat, timp în care a acumulat medii de 5.9 puncte, 3.3 recuperări, 0.8 pase decisive și 7.0 în dreptul eficienței, totul în 16:07 minute petrecute în medie pe parchet. Bogdan are 223 de prezențe în primul eșalon baschetbalistic al țării cu cifre totale de 1353 puncte marcate, 729 recuperări, 117 pase decisive, 1630 unități la productivitate și nu mai puțin de 3473 de minute jucate. 

De cealaltă parte, Lucian este fratele mai mic al lui Bogdan, are 21 de ani și este înalt de 2.08 metri, fiind de asemenea pivot ca și Bogdan. Lucian a fost component al BC Mureș Târgu Mureș în Liga Națională în stagiunea 2015/2016, fiind vicecampion alături de mureșeni, după finala pierdută în fața lui Bogdan și CSM Oradea. De asemenea, în sezonul precedent, Lucian a evoluat în echipamentul celor de la Olimpic Baia Mare, iar după retragerea acestora din campionat, Țibîrnă a luat drumul eșalonului secund, acolo unde alături de Politehnica Iași a reușit promovarea pe prima scenă a baschetului masculin românesc. 

Până în prezent, medaliata cu bronz în ediția precedentă de campionat, CSM CSU Oradea, are semnate contracte cu 5 jucători români și anume Andrei Mandache, Bogdan Țibîrnă, Bobe Nicolescu, Sebastian Ionescu și Lucian Țibîrnă. 

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Alt pivot in echipa?
    Ne oprim la 2 pivoti ?! Se va repeta gluma din anul trecut? Off.

    cu 6 ani în urmă (18.07.2017) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Pivoti
    Sunt convins ca staff-ul oradean cauta acum un pivot strain , de valoare. Lucian nu poate fi decat unul din cei 2 jucatori U23 care vor fi pe banca si vor juca primul sfert. Desi imi doresc foarte mult sa joace, va fi greu sa arunci in teren un pivot inca fragil mai mult de 2-3 min. in primul sfert. Probabil ca " juniorul " oradean care va juca, va fi Bobe pe pozitia 2-3 mult mai usor de sprijinit de coechipieri

    cu 6 ani în urmă (18.07.2017)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Care Bobe
      ar fi bine sa puna odata timorarea in cui si sa presteze " full throttle " cu mai multa dezinvoltura...
      In turneul CE U20M de la Oradea a dovedit, din nou, ca poate, ca are un potential foarte bun....
      M-am asteptat ca sezonul trecut sa profite de "epidemia" de accidentari si sa fie "elementul surpriza"....dar n-a fost sa fie....
      Mizez totusi pe faptul ca dl Achim are planul propriu de al "cupla" , cu maxima eficienta, pe tanarul Bobe in angrenajul "Masinii de baschet"...
      Poate in sezonul ce urmeaza...
      Sa dea Domnul !

      cu 6 ani în urmă (18.07.2017)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      E clar ca Oradea vrea ca in primul sfert sa poata acoperi cu jucatorul U23 mai multe pozitii. Cu Basti, Bobe si Tibarna jr are la pozitiile 1,2,3 si 5 jucatori U23. Binenteles ca Bobe va fi optinuea principala, urmat de Basti, dar probabile ca va juca si Lucian. Oricum va trebui sa lucreze mult pt ca e prea fragil.
      Oradea va mai aduce sigur un pivot, o extrema mare si un fundas. Pt pozitia 3 probabil va incerca sa-i convinga pe Zeno sau Barnette sa continue desi va fi greu.Zvonurile cu un fundas american foarte bun le-am auzit si eu, cum de asemenea am auzit ca inca nu e inchisa pista Milosevic.

      cu 6 ani în urmă (19.07.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!