Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Update. Adrian Voinescu neagă informația că ar deveni directorul turneului de handbal feminin U20 de la București

Update. Adrian Voinescu neagă informația că ar deveni directorul turneului de handbal feminin U20 de la București

Federația Română de Handbal (FRH), condusă de președintele Alexandru Dedu și de Cristina Vărzaru, secretar general, va organiza în perioada 30 iunie – 15 iulie 2020 Campional Mondial de Handbal Feminin la tineret, după ce guvernul a aprobat o sumă de 7 milioane de lei pentru organizarea acestei competiții.

 

UPDATE, ora 15:30 Adrian Voinescu a stat de vorbă cu baschet.ro și a adus lămuriri cu privire la participarea sa drept oficial în cadrul turneului mondial U20 de handbal feminin, care se va desfășura în vara acestui an în Capitală. Mai exact, oficialul FRB a ținut să precizeze că informațiile oferite de sursa citată de noi sunt trunchiate și că a avut doar o discuție cu Alexandru Dedu, pe seama experienței pe care Voinescu a avut-o de-a lungul timpului ca șef de organizare evenimente internaționale la FRB. 

„Nu voi fi eu directorul de competiții. FRH va numi un director de competiții. A fost o discuție între mine și Alexandru Dedu, nu a fost o discuție oficială, la modul a sunat președintele la handbal pe cel de la baschet pentru a-i fi de ajutor. A fost o discuție pe seama faptului că ne știm de mai bine de 30 de ani. Am fost amândoi în clubul Steaua, ne știm de atât timp. Domnul Dedu a prezentat o organigramă la FRH și atât. Nu s-au discutat nume. Puteți verifica pe site-ul FRH că președintele a fost mandatat să alcătuiască această organigramă, dar sigur nu cu mine cu acolo!”

 

Cuplul Dedu – Vărzaru a luat o decizie cel puțin interesantă prin numirea lui Adrian Voinescu, șeful Evenimente Internaționale la Federația Română de Baschet, drept directorul turneului.

Potrivit ziarului Puterea, Dedu ar fi un apropiat al președintelui FRB, Horia Păun. Totodată, Ioana Voinescu, soția oficialului FRB, ocupă o funcție în Federația Română de Handbal. Mai exact, ea este șefa Departamentului Juridic și Achiziții din FRH.

În ciuda opoziției din cadrul Consiliului de Administrație, se pare că numirea lui Voinescu drept directorul turneului U20 de handbal feminin nu a întâmpinat mari probleme la ședința de marți:

„Cu 14 voturi „pentru” și 2 voturi „împotrivă” (Dinu, Drăgănescu), se mandatează președintele F.R.H. pentru întocmirea și completarea organigramei pentru organizarea Campionatului Mondial U 20”, se arată pe site-ul FRH.

La competiția din acest an care se va organiza în țara noastră vor participa 24 de echipe naționale de pe cinci continente.

*foto: captură youtube

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!