Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

FRB încă nu a solicitat găzduirea unor meciuri pilot cu suporteri. Exclusiv

FRB încă nu a solicitat găzduirea unor meciuri pilot cu suporteri. Exclusiv

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat că, datorită campaniei de vaccinare anti-covid-19 și a cazurilor de covid-19 care au scăzut în ultima perioadă, va organiza meciuri test, cu spectatori în tribună. Aceștia fie sunt vaccinați, fie prezintă un test RT-PCR negativ sau au trecut prin boală și arată un test anticorpi.

Primele evenimente pilot vor fi cele de fotbal. Respectiv finala Cupei României, dintre CS U Craiova și Astra Giurgiu, din 22 mai și amicalul naționalei României cu Georgia, de pe 2 iunie.

Într-un comunicat de presă din 11 mai, MTS invita organizatorii de evenimente sportive să i se adreseze pentru a putea găzdui partide pilot, în funcție de anumite condiții:

„Începând cu data de 13 mai, organizatorii de evenimente și competiții sportive care își doresc să contribuie la organizarea de evenimente test/pilot se pot adresa cu propuneri Ministerului Tineretului și Sportului. Aceștia vor putea depune planuri care să descrie cât mai amănunțit condițiile de desfășurare a evenimentului, în raport cu condițiile de mai jos.”

Reporterii baschet.ro au întrebat oficialii din cadrul Federației Române de Baschet dacă s-au adresat către MTS pentru a putea avea fani în tribune măcar în fazele superioare ale playoff-ului LNBM. Nu am primit însă niciun răspuns. De asemenea, am apelat și la mai mulți oficiali ai cluburilor cu pretenții din Liga Națională. La rândul lor, nici aceștia nu au primit vreun semn din partea Federației.

Astfel ne-am adresat Ministerului Tineretului și Sportului. Mai exact secretarului de stat Adrian Cîrstea, care ne-a spus că pe masa sa nu a ajuns nicio solicitate de la FRB.

Reamintim că playoff-ul LNBM va începe chiar din acest weekend, cu duelul dintre U-BT Cluj și CSM Galați. Asta în timp ce finala Ligii Naționale este programată pentru începutul lunii iunie. Rămâne de văzut dacă până atunci se vor face pași către organizarea unor partide test și în baschetul românesc.

*foto: Valentin Todea

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    FRB doarme
    Noroc ca avem cluburi mai interesate de fenomen in comparatie cu aceasta federatie....

    https://u-bt.basketball/seniori/stiri/clubul-nostru-a-facut-o-solicitare-catre-autoritati-pentru-a-organiza-un-meci-test-cu-spectatori?fbclid=IwAR3qmTQf02cBsPmACQFD-tRjtaOP_bLQkT-nnTj-EEspvv1VQCcbwoQwIxY

    cu 2 ani în urmă (16.05.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!