Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Galeria Leii Roșii, CSM Oradea și suporterii bihorenilor au adus o rază de bucurie copiilor de la CSEI Cristal

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
08.12.2012

Iniţiativa strângerii de jucării şi pluşuri pentru copiii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Cristal” din Oradea, lansată de Galeria „Leii Roşii” s-a bucurat de un succes la care nici măcar organizatorii nu s-au aşteptat. Cei aproximativ 1800 de spectatori prezenţi la meciul cu BC Mureş printre care şi foarte mulţi copii, au contribuit la reuşita acţiunii, donând un număr impresionant de jucării, cărți, puzzle-uri, dulciuri. Componenţii echipei CSM, staff-ul tehnic şi conducerea clubului s-au alăturat şi ei acţiunii, donând copiilor cu nevoi speciale pachete cu dulciuri şi fructe, dar şi jucării.

La finalul partidei cu BC Mureş, după ce echipa a făcut obişnuitul tur al sălii, un grup de micuţi de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Cristal”, însoţiţi de către preşedintele Comitetului de Părinţi au intrat pe parchetul Arenei Antonio Alexe oferind jucătorilor şi staff-ului tehnic felicitări realizate personal de cei mici, în semn de mulţumire pentru acțiunea de Mos Nicolae.

Joi, 6 decembrie, în jurul prânzului, o parte din membrii galeriei orădene şi patru jucători ai clubului CSM Oradea: Laci Lázár, Silviu Lupusavei, Bogdan Ţibârnă şi Horia Hora, însoţiţi de Leone, mascota echipei, au făcut o vizită la cele patru locaţii ale CSEI Cristal (la Grădiniţa nr. 20, 52, 54 şi la fosta grădiniţă Ampliopi) înmânând câte un pachet cu daruri fiecărui copil.

Prima oprire a fost la Centrul CSEI Cristal, de pe strada Menumorut, unde învaţă copii cu deficienţe senzoriale şi multiple. Delegaţia CSM-ului a fost primită cu căldură de d-na directoare, Rodica Lezeu, de copii şi de către cadrele didactice. Piticii le-au mulţumit Moşului, îmbrăcat de această dată în costum de Leu, pentru cadouri, prin două colinzi de sărbători, dar şi prin acordarea unor felicitări de Crăciun, scrise în limbajul Braille. Vizibil emoţionaţi de primire, jucătorii şi mascota Leone au făcut poze cu micuţii, care au învăţat şi scandarea Galeriei Leiilor Roşii „CSM, CSM!!”, făcând chiar şi o scurtă demonstraţie în acest sens.

Au urmat apoi opririle la grupele speciale integrate din cadrul grădiniţei nr. 52, 20, 54 unde sunt copii cu deficienţe locomotorii, mintale, sindrom Down şi autism.

Acţiunea suporterilor CSM Oradea a adus un zâmbet pe buzele a 100 de copii care învaţă în cadrul grupelor speciale a CSEI Cristal, o parte dintre ei trăind în cadru instituţionalizat, fără a se putea bucura de dragostea şi atenţia părintească.

De remarcat faptul că pe lângă jucării, spectatorii orădeni au donat şi hăinuţe pentru copii, acestea fiind binevenite pentru micuţii fără părinţi care trăiesc în cadrul unor familii cu o situaţie socială precară, respectiv din cadrul caselor de tip familial.

Suporterii echipei CSM Oradea doresc să aducă mulţumiri tuturor celor care au contribuit la reuşita acestei acţiuni, reprezentanţilor clubului CSM (preşedintelui Florin Birta, managerului Şerban Sere, staff-ului tehnic şi jucătorilor) si tuturor orădenilor care au contribuit la bucuria celor mici, transformând ziua de Moș Nicolae într-o zi cu adevărat specială, așa cum merită fiecare copil.

De asemenea, cei implicați în această acțiune doresc să continue seria surprizelor din luna decembrie și vor organiza, la meciul cu SCM U Craiova, care va avea loc in jurul datei de 22 decembrie, acțiunea „Plușurile pe teren”, rugând toți suporterii să aducă un pluș de acasă, pentru a putea aduce bucurie și altor copii.(Detaliile despre această acțiune vor fi aduse la cunoștința suporterilor orădeni în zilele următoare).

Sursă: www.csm-oradea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!