Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Garlon Green o părăsește pe CSM Oradea după două sezoane

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.07.2022

Garlon Green o părăsește pe CSM Oradea după două sezoane

După două sezoane petrecute alături de CSM Oradea, Garlon Green părăsește clubul bihorean și se transferă în primul eșalon al campionatului din Franța: French Betclic Elite. Informația a fost oferită de agenții săi de la SLASH Sports publicației Sportando.

Din sezonul viitor, fratele mai mic al lui Gerald Green va evolua pentru Fos Provence Basket. În ediția 2021-22 din LNB, aceștia au avut un bilanț de 12-22 și au terminat pe locul 16, primul care asigura rămânerea în prima ligă.

În stagiunea recent încheiată, Green a avut medii de 11.6 puncte, 4.3 recuperări și 1.8 pase decisive în Liga Națională. În Europe Cup, cifrele sale au fost următoarele: 12.1 puncte, 4.8 recuperări și 1.8 pase decisive. Alături de CSM Oradea, el a obținut o medalie de argint și una de bronz în LNBM, respectiv o medalie de bronz în sezonul 2020-21 al FIBA Europe Cup.

De-a lungul carierei de profesioniști, americanul în vârstă de 31 de ani a mai evoluat pentru Canberra Gunners, Kumamoto Volters, Tigers Tubingen, Belfius Mons-Hainaut, Khimki, Hapoel Tel Aviv și BC Enisey Krasnoyarsk.

Pentru lotul de sezonul viitor, CSM Oradea i-a confirmat pe Tudor Gheorghe, Kris Richard, Cătălin Baciu, Enzo Vescan, Nikola Markovic și Bobe Nicolescu. Leii Roșii i-au mai pierdut pe Tudor Fometescu și Strahinja Jovanovic. Antrenor rămâne Cristian Achim.

*foto: fiba.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • Ricardo :

    CSM ORADEA
    Salut această despărțire! Un baschetbalist bun dar uneori prea individualist. Sa speram la un înlocuitor mai strălucit!

    cu 1 an în urmă (05.07.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca myke :

    !
    Era de asteptat, sa vedem cine va venii in locul lui
    Careva cu ceva surse?

    cu 1 an în urmă (05.07.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Green
    Despartire oarecum normala dupa doua sezoane la Oradea.Personal mi-a placut mult,a fost un jucator de baza in rotatia CSM-ului.
    Nu cred ca a fost un individualist,doar ca si-a asumat responsabilitati,in momentele dificile pentru echipa.
    Lasa un gol imens care greu va fi acoperit.
    Multumim Garlon,mult succes la noua ta echipa !

    cu 1 an în urmă (05.07.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Overrated
    In rest, intr-adevar si-a asumat cat a vrut/putut.

    cu 1 an în urmă (05.07.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!