Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Garry Gallimore: "A fost un joc echilibrat până la pauză"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
24.10.2011

Garry Gallimore, jucătorul canadian al echipei CSM București, autor a 15.0 puncte, 4.6 recuperări, 1.4 pase decisive cu 1.2 intercepții și 1.8 posesii pierdute în 33.2 minute pe meci pentru un indice de 12.8 la eficiență, a vorbit pentru cititorii TotalBaschet după victoria repurtată asupra lui CS Otopeni în etapa a 5-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12.

A doua victorie consecutivă pe teren propriu pentru echipa ta. De această dată CSM București s-a desprins pe tabela de marcaj, în sfertul al 3-lea, fără să mai cedeze până la final. Ce părere ai despre meciul cu CS Otopeni?

Mi s-a părut că am început meciul puțin cam lent, perioadă în care adversarul a fost mult mai agresiv. Pe parcurs ne-am conectat la joc și am executat mai bine pe ambele faze. Deși a fost un joc echilibrat până la pauză acest lucru se datorează mult faptului că ei au jucat foarte tare, dar noi am avut capacitatea de a răspunde și am început să ne facem jocul.

CSM București a avut 15 recuperări ofensive în acest meci. Cinci dintre acestea ți-au aparținut. Crezi că este posibil să mențineți acest obicei în condițiile în care ați avut 18 recuperări ofensive împotriva Clujului?

Cu cât avem mai mulți oameni capabili să se bată la recuperare cu atât mai bine vom sta la acest capitol. La un capăt este vorba despre muncă colectivă, foarte agresivă pentru a obține recuperări ofensive și dacă avem această atitudine ni se oferă posibilitatea pentru puncte pe șansa a doua.
Pe de altă parte avem nevoie de aceeași agresivitate în apărare pentru a obține recuperări defensive și a limita șansele adversarului de a înscrie după o primă aruncare ratată.

Ai avut o prestație completă solidă în meciul cu CS Otopeni: 20 puncte, 9 recuperări, 2 capace, o intercepție și nicio posesie pierdută cu 25 la eficiență. Cum evaluezi jocul tău de duminică?

Nu sunt foarte fericit cu performanța atinsă de mine în acest meci. Dar sunt bucuros că am jucat suficient de bine pentru a ne impune. Eu am început meciul foarte prost și am ratat câteva aruncări ușoare din spațiul de trei secunde care din fericire nu ne-au împiedicat să învingem. Restul echipei a făcut o treabă bună de a ține echipa la același nivel cu Otopeniul pe parcursul primei reprize.

Nu ai reușit să marchezi de la distanță în acest meci. Ce părere ai despre aruncarea ta de trei puncte în general, ținând cont de faptul că ai avut meciuri în care înscris 3 chiar 4 coșuri de trei puncte dar și câteva jocuri în care nu ai conectat din spatele semicercului?

Eu știu că pot să marchez cu ușurință de la distanță. Totuși am avut oscilații și rezultate sinusoidale la acest capitol, dar este un aspect pe care încerc să-l deslușesc.
Nu am marcat niciun coș de trei puncte în meciurile de pe teren propriu, dar aruncarea mea a fost mult mai bună în meciurile din deplasare. Trebuie să arunc în continuare dar să o fac cu aceeași încredere cu care execut în meciurile din deplasare sau la antrenament.

În ce relație ești cu Goran Martinic? Ce părere ai despre el în calitate de conducător de joc al echipei la care evoluezi?

În primul rând Goran Martinic este colegul meu de apartament. Conviețuim foarte bine și petrecem foarte mult timp împreună. Relația noastră din teren este în concordanță cu relația noastră din afara terenului. Nu este doar un jucător bun ci este și un om pe măsură, iar astfel este mult mai ușor să ascult indicațiile sale în calitate de conducător de joc. Cred că este un conducător de joc foarte bun.
Este imposibil de oprit în relația unu la unu ceea ce e foarte bine pentru că știe foarte bine de ce este în stare și poate să atace coșul când este apărat mai larg sau să paseze atunci când apărarea adversă aglomerează la el.
De asemenea, Martinic înțelege foarte bine jocul și mă sfătuiește cu privire la diferite situații care apar în timpul unui meci sau atunci când am probleme să-mi găsesc ritmul de joc.

Următorul adversar pentru echipa ta este CSȘ Giurgiu, o echipă care a întâmpinat mari probleme în afara terenului și care au afectat-o inclusiv pe terenul de joc. Ar putea fi prima victorie în deplasare pentru CSM?

În pofida problemelor prin care Giurgiu trece în această perioadă nu putem să ne considerăm învingători înaintea disputării propriu-zise a meciului. Un leu rănit poate fi capabil să-și răpună adversarul.
Pe de altă parte vorbim despre o echipă care se pretează foarte bine pe stilul nstru. Pregătim fiecare meci cu intenția de a juca suficient de tare și de eficient pentru a învinge. Nici acest meci nu va face notă discordantă. Am înțeles că în această ligă este dificil să te impui în deplasare. Planul nostru este să ne luptăm, iar prin voință și forță sperăm să ne apropiem victoria.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!