Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Garry Gallimore: "Am condus Timișoara un meci și jumătate. Nu cred că putem fi numiți mai slabi"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
14.04.2012

Garry Gallimore, jucătorul echipei CSM București, a explicat pentru cititorii TotalBaschet situația în care se află echipa sa după ce a împărțit victoriile cu BC Timișoara, pe terenul alb-violeților în primul tur al playoff-ului Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Baschetbalistul formației din capitală a subliniat faptul că lui și colegilor săi nu le este teamă de adversar chiar dacă programul pare să dezavantajeze o echipă măcinată de accidentări.

Ce părere ai despre primele două meciuri ale seriei cu BC Timișoara din playoff?

Nu sunt multe de spus despre primele două meciuri. Am jucat excelent în primul meci, iar cel de-al doilea a fost, conform așteptărilor noastre, mult mai greu din mai multe motive. Lucrurile pe care le-am făcut bine în Meciul 1 nu am reușit să le repetăm în repriza a doua a Meciului 2. Acest lucru este valabil în special pentru mine.

Echipa ta a înscris 56 de puncte în Meciul 1 din spațiul de trei secunde și doar 14 în Meciul 2. Această diferență se reflectă și în totalul punctelor marcate de CSM București împotriva Timișoarei. De ce nu ați putut continua să marcați din interior în Meciul 2?

Cu toată sinceritatea, a devenit foarte fizic la interior iar McKenzie și Rhinehart au comis câte două faulturi devreme, în primele două minute ale meciului. Astfel s-a cam schimbat dinamica jocului nostru la interior. Cei doi au fost obligați să joace cu foarte mare atenție să nu comită alte faulturi. De asemenea, eu nu am mai avut consistență după ce am ajuns în spațiul de trei secunde. Nu am finalizat pe situații în care sunt capabil să marchez.

Cât de important a fost aspectul fizic în Meciul 2 din punctul vostru de vedere? Crezi că ați fost mai slabi la acest capitol?

Cred că am demonstrat că nu suntem mai slabi decât nimeni din această ligă. Indiferent pe cine au în lotul de jucători. Da, a fost un meci fizic, dar până la urmă diferența s-a făcut în momentele în care ei au marcat și noi nu am replicat.
Nu ne-am oprit din luptă. Noi, și în special eu, am fost inconstanți pe faza ofensivă. Trebuie să țineți cont de faptul că i-am condus pe tabela de marcaj timp de un meci și jumătate. Am câștigat Meciul 1 și conduceam la jumătatea Meciului 2 cu trei puncte. Nu cred că asta înseamnă să fii slab. Să câștigi la Timișoara te solicită din punct de vedere al forței fizice.

Ce așteptări ai de la următoarele două meciuri, programate săptămâna viitoare?

Mă aștept ca Timișoara să joace așa cum a făcut-o ultima dată, în Meciul 2 sau chiar mai hotărât. Acum, că seria este 1-1, sunt sigur că planul lor implică câștigarea următoarelor două meciuri sau cel puțin a unuia pentru a se asigura că ne întoarcem la ei acasă.

Ținând cont de problemele cu accidentările din echipa ta, te temi, să spunem așa, de programul cu meciuri în zile consecutive?

Dacă mie sau colegilor ne-ar fi frică cred că ceream conducerii permisiunea de a ne face bagajele și să ne îndreptăm spre casă pentru a intra mai devreme în vacanță. Am luptat tot anul pentru a ajunge în această situație. Știam toți la ce anume ne-am înhămat. Astea sunt meciurile pentru care ne-am pregătit din luna august. Dacă oricare dintre noi se gândea că îi va fi frică în acest punct e oricum prea târziu. Suntem prea implicați.

Foto: www.fortaviola.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!