Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Garry Gallimore: "În România e foarte greu să câștigi în deplasare"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
11.12.2011

Garry Gallimore, fundașul canadian-jamaican al echipei CSM București, a vorbit pentru cititorii TotalBaschet despre succesul echipei sale asupra lui Dinamo București. El a realizat cea mai solidă prestație individuală stagională cu 30 puncte, 7 recuperări și 29 la eficiență.

Citiți și: Garry Gallimore, primul joc în care atinge pragul 30 la puncte marcate

CSM a început slab meciul în special din punct de vedere defensiv. Ce s-a întâmplat cu echipa ta în primele zece minute?

Cu siguranță nu am respectat planul defensiv în primele 10 minute. Asta e sigur. Dinamo este cunoscută pentru tempo-ul foarte ridicat cu care joacă și asta însemna ca noi să încercăm să-l încetinim. Trebuia să-i forțăm să joace mai lent. Nu am făcut acest lucru.
Meritul adversarului este că a început foarte tare, mizând pe calitățile și oamenii lor de bază iar noi am plătit pentru jocul defensiv precar.

CSM a revenit în sfertul al doilea, iar la jumătatea meciului scorul era egal. În partea a doua echipa ta a dominat. Ce ajustări s-au făcut în jocul echipei începând din sfertul 2?

În sfertul 2 execuția noastră pe ambele faze ale jocului a fost mult îmbunătățită. Am jucat pe faza ofensivă mizând pe oamenii care sunt cunoscuți pentru capacitatea lor în această fază a jocului. În schimb, pe faza de apărare am jucat colectiv și i-am forțat pe adversari să joace mai lent. Acest lucru ne-a fost în avantaj pentru că și-au ieșit din mână și ritm. 
În repriza a doua am fost mai compacți și am jucat mult mai precis decât la început.

A fost cel mai bun joc al tău în România. Ești fericit cu prestația ta?

Sunt cel mai înverșunat critic al propriului meu joc. Dar atât timp cât câștigăm sunt fericit. Joc pentru echipă și în echipă. Sunt mulțumit de modul în care am aruncat de la distanță deoarece îmi cam pierdusem ritmul de la distanță și am avut probleme ca să-mi revin. Este un moment de revenire pentru mine și de aici voi continua să muncesc pentru a deveni și mai bun.

Aceasta este cea de-a 8-a victorie stagională pentru CSM București. Ce părere ai despre acest bilanț?

Pentru a fi mulțumit înseamnă să reduc nivelul propriilor așteptări. Dar nu e cazul. Așa că nu mă pot declara mulțumit. Am simțit în câteva meciuri pe care le-am pierdut că nu am avut acel ceva care ne-ar fi propulsat mai sus în ierarhie. Munca pentru acest sezon nu s-a încheiat, astfel încât satisfacția poate fi atinsă de abia ce am îndeplinit ceea ce ne propunem.

CSM este neînvinsă pe teren propriu. Aceasta a fost cea de-a 6-a victorie consecutivă pe teren propriu. Ce părere ai?

Trebuie să continuăm să milităm pe acest aspect. Este important să-ți aperi propriul teren. Din câte am observat până acum e dificil să câștigi în deplasare în această ligă. Așa că trebuie să le facem viața cât mai dificilă celor care vin să joace pe terenul nostru. În ansamblu cred că am făcut o treabă bună pe teren propriu, dar, încă o dată spun, nu putem să ne mulțumim că avem șase victorii pe teren propriu. Mai avem mult baschet de jucat în acest sezon.

Următoarele două meciuri, sau ultimele două din tur, sunt împotriva lui CSU Sibiu (deplasare) și CSU Ploiești (acasă). Ce aștepți de la aceste meciuri?

Cred că putem să ne luptăm cu aceste echipe dar numai cu condiția de a fi atenți tot meciul. Planul rămâne neschimbat în timpul săptămânii și anume să ne pregătim pentru două meciuri grele împotriva unor adversari puternici.

Foto: Radu Roșca (www.staychill.net)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!