Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gary Talton completează lotul celor de la SCM Timișoara

Gary Talton completează lotul celor de la SCM Timișoara

SCM OHMA Timișoara a anunțat vineri seara (21.01) transferul lui Gary Talton, conducătorul de joc american urmând să fie la a doua experiență în România după ce anul trecut a jucat pentru FC Argeș Basketball.

Potrivit oficialilor bănățeni, Talton va fi al șaptelea străin din lotul antrenat de Dragan Petricevic. Cel puțin pentru moment, Timișoara nu o să renunțe la alt străin.

Americanul în vârstă de 31 de ani a absolvit Universitatea Illinois în 2013, după care a jucat în G-League pentru Rio Grande Valley Vipers, Fort Wayne Mad Ants și Delaware 87ers. Primul contact cu Europa l-a avut în 2016, când a semnat cu Rethymno Cretan Kings (Grecia), după care a jucat în Lituania la Lietkabelis Panevezys unde a fost coleg cu Donatas Tarolis (ex-jucător la U-BT Cluj). Cel mai important club din cariera americanului a fost Aris Salonic, în sezonul 2019-20.

Stagiunea trecută a petrecut-o la Pitești, unde fundașul înalt de 1,85 metri a avut medii de 9.1 puncte, 4.4 pase decisive, 2.8 recuperări și o intercepție în 24 de apariții în Liga Națională. Recordul său personal este de 20 de puncte marcate în campionat.

Talton nu va evolua în duelul Timișoarei din Trivale cu FC Argeș, pentru acel meci Dragan Petricevic fiind lipsit și de aportul jucătorilor Alexandru Olah (accidentat) și Aleksandar Vlahovic (pozitiv la Covid-19), după cum notează scmtimisoara.ro.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Talton - Vlahivic
    Tot cam de aceeași valoare. Ambii fara aruncare de afară, poate mai bun pasator Talton, dar ținând cont că n a mai prins contract de la sfârșitul sezonului trecut, mi e greu sa cred că va fi un plus vizibil pentru Timișoara.

    cu 2 ani în urmă (22.01.2022) Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    @Talton
    nu ai dreptate,oricine e mai bun decat Vlahovici chiar daca-l aduci de la echipa de tineret
    asa jucator slab eu nu am vazut la Timisoara niciodata

    cu 2 ani în urmă (22.01.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!