Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan Mediaș a încălcat regulamentul și pe vremea când juca în BIBL

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
12.11.2011

Gaz Metan Mediaș nu se află la prima abatere de la regulamentul unei competiții în care participă. Formația de pe Târnava Mare a fost sancționată prin excluderea din Liga Balcanică EuroHold, competiție în care a participat pe parcursul sezonului competițional 2009/10.

Formația din Mediaș folosise patru jucători extra-comunitari (non-UE) în primele partide din sezonul regulat al respectivei ediții în BIBL. Ardelenii au fost sancționați cu înfrângere prin forfait după meciul cu bulgarii de la Rilski Sportist Samokov, încheiat pe teren cu scorul de 86-68.

Conducerea BIBL a sancționat echipa românească cu scor de forfait (20-0). La acea vreme lotul echipei din Mediaș îi cuprindea pe Jarrett Howell, Derrick Phelps, Deven Mitchell, Kitwana Rhymer respectiv Ivan Zigeranovic. Așadar, patru jucători proveniți din afara Europei, deși regulamentul prevedea folosirea de către o echipă a unui maxim de trei astfel de sportivi.

Apoi, gruparea pregătită la acea vreme de către Bruno Soce a folosit încă o dată patru non-europeni, împotriva muntenegrenilor de la Lovcen Cetinje. Echipa din Mediaș a făcut această eroare deliberat, după ce i s-a atras atenția asupra erorii comise și după ce a fost sancționată o dată cu scor de neprezentare.

Inițial Liga Balcanică a exclus echipa din Mediaș pentru această a doua eroare, una deliberată. La insistențele FR Baschet, forul balcanic a hotărât să accepte ca Gaz Metan să termine sezonul cu condiția de a pierde meciurile în care a folosit mai mult de trei jucători extra-comunitari, să nu mai încalce regulamentul și să depună o garanței de 5.000 euro pe care ar fi pierdut-o dacă încălca din nou regulamentul.

Conducerea clubului a refuzat să accepte aceste condiții și în aceste condiții BIBL nu a avut altă variantă decât excluderea definitivă a medieșenilor din competiție.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!