Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan Mediaș învinge Energia Târgu Jiu și oprește seria negativă

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
20.12.2015

Gaz Metan Mediaș a reușit să obțină al doilea succes din actuala stagiune a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Echipa de pe Târnava Mare a trecut pe teren propriu de Energia Târgu Jiu cu scorul de 82-71, într-un meci contând pentru etapa a 14-a din campionatul intern.

Partida de la Mediaș a fost deschisă mai bine de formația vizitatoare, care după 5 minute de joc avea deja 17 puncte marcat și 8 puncte avantaj. Gazdele au echilibrat ostilitățile în partea secundă a sfertului inaugural grație trio-ului lituanian, Peciukas, Grabauskas și Navickas. După 10 minute de joc, diferența era minimă în favoarea oaspeților, 19-18. În sfertul secund tot Energia a intrat mai bine și s-a desprins din nou de adversar, 32-23. Un parțial de 14-0 al Gazului în ultimele 5 minute de joc ale reprizei au oferit avantaj pentru medieșeni după 20 de minute de joc, scor 37-32.

După pauză situația s-a schimbat. Gaz Metan a început mai bine repriza secundă și imediat s-au desprins la 10 puncte. Cu 7 coșuri de 3 puncte din 10 încercări, Gazului i-a fost ușor să-și mențină avantajul, 60-49 după 30 de minute de joc. În ultimul sfert, Energia a forțat revenirea iar Horne și Troupe cu coșuri de la mare distanță au ținut meciul în priză. Cu puțin mai mult de 2 minute de joc, scorul era 76-69 iar atacul aparținea echipeivizitatoare. Mack și Troupe au ratat de la mare distanță, replica venind de la Navickas care tot cu o triplă a închis meciul. Scorul final al meciului dintre Gaz Metan Mediaș și Energia Târgu Jiu a fost de 82-71.

Vaidotas Peciukas a fost cel mai bun jucător al partidei cu 23 de puncte și 2 recuperări. Gediminas Navickas a încheiat cu 15 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive, iar Vladislav Solopa a adăugat 10 puncte și2 recuperări.

Porter Troupe a fost principalul remarcat al oaspeților cu 21 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Lamont Mack l-a secondat cu 12 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive.

foto: Dan Bodea, Transilvania Reporter

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu JCN :

    JCN
    Felicitari, sper sa va salvati de la retrogradare anul asta desi e foarte greu. Bafta

    cu 8 ani în urmă (20.12.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    @JCN
    Felicitări pt parcursul frumos pe care îl aveți. Ms pt mesaj dar este o retrogradare dorită de conducerea celor două societăți care vor astfel să rămână doar cu fotbalul. Culmea e ca sportivii sunt plătiți în avans...cred ca suntem singură echipă în situația asta. Numai bine.

    cu 8 ani în urmă (20.12.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Viitor..
    Poate dupa victoria asta și după sarbatori, se vor trezi si mai marii clubului. Ar fi pacat sa ramanem fara baschet desi tot mai putin oameni vin la sala.

    Victoria de ieri e clar victoria antrenorului Mihai Popa. Am avut o apărare excelenta pe tot parcursul meciului, am mai permis recuperari ofensive dar pana la final totul a fost totul bine!

    cu 8 ani în urmă (20.12.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!