Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan Mediaş învinge la Piteşti

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
23.02.2013


55-71
10-13  Statistica 
16-8

Într-un meci contând pentru etapa a 23-a a Ligii Naţionale de Baschet masculin, BCM U Piteşti a fost învinsă pe teren propriu de Gaz Metan Mediaş cu scorul de 55-71. Baschetbaliştii antrenaţi de Marcel Ţenter diminuează astfel şansele de calificare ale piteştenilor în play-off. Scor pe sferturi: 12-15, 17-19, 18-15, 8-22.

BCM U Piteşti a început partida cu Pankracije Barac, Sasha Bratic, Slobodan Popovic, Adonte Gennie şi Drasko Albijanic, în timp ce, primul cinci al medieşenilor a fost alcătuit din Andrei Mandache, Kyle Shiloh, Zoran Krstanovic, Ivan Ivanovic şi Ivan Lilov.

Primul angajament al partidei de la Sala Sporturilor Trivale le aparţine medieşenilor, dar aceştia ratează pe contraatac. Primele 3 puncte ale partidei sunt înscrise în minutul al doilea de Ivan Ivanovic. Slobodan Popovic marchează pe contraatac, dar Ivanovic răspunde cu aceeaşi monedă. Andrei Mandache înscrie şi el două puncte pentru ardeleni, scorul după 3 minute de joc fiind 2-7. După mai multe ratări de ambele părţi, Zoran Krstanovic înscrie 2 puncte, menţinând diferenţa de 5 lungimi. Adonte Gennie marchează 2 puncte pentru piteşteni, dar acelaşi Krstanovic înscrie din nou. Ultimele două puncte ale primului sfert sunt înscrise de Damien Kinloch, după zece minute de joc medieşenii conducând cu scorul de 15-12. Sfertul secund debutează cu reuşita din interiorul semicercului a lui Ivan Ivanovic, dar Pankracije Barac şi Damien Kinloch marchează pe contraatac şi reduc diferenţa la un singur punct, scor 16-17. În minutul 12 al întâlnirii Sasha Bratic înscrie 2 puncte, iar BCM U Piteşti preia conducerea pentru prima oară. Răspunsul medieşenilor nu întârzie să apară iar Aleksandar Mladenovic marcheză printr-un slam-dunk. Drasko Albijanic îşi trece primele 2 puncte în cont, iar piteştenii preiau conducerea. Slobodan Dundjerski marchează 2 puncte uşoare, după cinci minute scurse din actul secund al partidei scorul fiind 22-25. Mladenovic nu iroseşte şansa de a mai marca încă odată de sub panou iar scorul devine 22-27. Sasha Bratic înscrie din exteriorul semicercului de 6.75, reducând diferenţa la 2 puncte, scor 25-27. Prima repriză a partidei se termină cu 2 puncte înscrise de Titus Nicoară, medieşenii conducând cu scorul de 34-29.

Pankracije Barac marchează primele 2 puncte ale reprizei secunde, însă Kyle Shiloh marchează 5 puncte într-un interval de 10 secunde. Sasha Bratic înscrie 2 puncte, însă acelaşi Shiloh marchează, de data aceasta printr-un dunk. Bratic reuşeşte o aruncare de la distanţă prin care piteştenii se apropie la 5 lungimi, 36-41. Barac marchează şi el, cu cinci minute înaintea debutului sfertului decisiv scorul fiind 39-43. Shiloh înscrie fără probleme de la distanţă, la faza imediat următoare Krstanovic înscriind şi el 2 puncte, scorul devenind 39-48. În următoarele 3 minute, piteştenii reuşesc un run de 6-0 prin care se apropie pe tabela de marcaj, scor 45-48. Sfertul al treilea este câştigat de BCM U Piteşti cu scorul de 18-15. Sfertul decisiv debutează cu 2 puncte a lui Sasha Bratic, dar Ivan Lilov răspunde cu aceeaşi monedă. Până la finalul partidei medieşenii reuşesc un parţial 20-6 prin care îşi adjudecă victoria la Piteşti.

De la BCM U Piteşti s-au remarcat Sasha Bratic cu 18 puncte şi 5 recuperări, Pankracije Barac cu 12 puncte şi 4 recuperări şi Slobodan Popovic cu 9 puncte şi 4 recuperări. De partea cealaltă, pentru ardeleni, Kyle Shiloh şi Ivan Ivanovic au totalizat câte 15 puncte,  Ivan Lilov a terminat partida cu 12 puncte şi 6 pase decisive, iar Zoran Krstanovic şi Aleksandar Mladenovic au adăugat câte 10 puncte pentru Gaz Metan Mediaş.

Din punct de vedere statistic, BCM U Piteşti a avut procentaj de 45.0% la aruncările din interiorul semicercului, 20.0% la cel din afara semicercului, respectiv 90.9% la aruncările libere. Echipa antrenată de Marcel Ţenter a terminat partida cu 24/49 la aruncările de 2 puncte, cu un procentaj de 49.0%, la aruncările de la distanţa timişorenii medieșenii au avut procentaj de 37.5%, iar la linia de pedeapsă, oaspeţii au terminat partida cu 5 libere marcate din cele 8 acordate.

La această partidă, Tudor Costescu nu l-a inclus în lot pe Marcel Jones.

În urma acestui rezultat, BCM U Piteşti ajunge la cea de-a 13 înfrângere din acest sezon,  iar Gaz Metan Mediaş bifează al 16-lea succes.

În următoarea etapă, piteştenii se vor deplasa în Banat pentru partida contra celor de la BC Timba Timişoara, iar Gaz Metan Mediaş va întâlni în deplasare pe CSU Sibiu.

1 comentariu la aceasta stire:
  • 08JHE :

    nelamurire
    Domnule Calinescu, am inteles ca Timisorenii au avut 37,5 % de la distanta in acest meci, cat au avut Mediesenii atunci? :)

    "la aruncările de la distanţa timişorenii au avut procentaj de 37.5%"

    cu 11 ani în urmă (23.02.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!