Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan Mediaș, prima echipă retrogradată din Liga Națională de Baschet Masculin – ediția 2015/2016

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
20.03.2016

Gaz Metan Mediaș este prima echipă care retrogradează matematic din Liga Națională de Baschet Masculin, ediția 2015/2016. Formația medieșeană a acumulat doar patru victorii cu patru etape rămase de disputat și se află pe ultima poziție a clasamentului, aceea pe care va și încheia actuala stagiune.

Trupa condusă de Mihai Popa a acumulat doar patru succese în acest sezon. Doar două echipe echipe au cedat puncte în fața formației medieșene. Energia Târgu Jiu s-a înclinat de trei ori în fața Gazului, în timp ce Dinamo a pierdut o partidă în fața echipei de pe Târnava.

Cu 4 victorii și 24 de înfrângeri, Gaz Metan Mediaș este ultima în clasament și nu mai poate avansa în clasament în ultimele 4 etape rămase din LNBM.

Gaz Metan poate beneficia de o șansă nesperată. Tot mai multe voci, inclusiv antrenorul emerit Octavian Șerban, susțin faptul că sistemul competițional se va schimba și din sezonul viitor LNBM va alinia la start 14 echipe. Astfel ultimele două clasate din LNBM vor fi salvate grație unui wild card primit din partea FRB.

În acest moment alte două formații se luptă pentru salvarea de la retrogradare pe plan sportiv. BC Timișoara și BCM U Pitești  ocupă pozițiile 10, respectiv 11, având același număr de puncte, cu mențiunea că bănățenii au un joc mai puțin disputat.

Toate detaliile despre acest nou sistem competițional din Liga Națioanală de Baschet Masculin vor fi stabilite la ședința președinților de club, ce va avea loc înaintea Final Four-ului Cupei României de la Oradea.

Vă vom ține la curent cu toate informațiile care vor apărea pe acest subiect.

10 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Incredibil
    Nu credeam ca vom ajunge vreodată în situația asta...... Măcar acum da ți demisia Mită Popă...ai dovedit ce valoare ai....

    cu 8 ani în urmă (20.03.2016) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Gazu'
    Sigur ca voi il stiti mult mai bine pe Popa,dar numele Horoba iti spune ceva?Apoi,saracie-saracie,dar as putea pune pariu ca in aceiasi bani s-ar fi gasit destule variante net superioare lui Nikolic,Graham,Petrovic,Tischenko.In mod normal reveniti lejer sezonul urmator in prima liga.

    cu 8 ani în urmă (20.03.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    @Buzesti
    Se aude cavprimim o șansă nesperata....ai și tu dreptate. Asta este. Multă baftă în playoff

    cu 8 ani în urmă (20.03.2016)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @cronicaru
      Greu de crezut ca incorigibilii scamatori ai FRB vor mai putea inventa vreo "honest snack".Oricum,va asteptam inapoi in prima liga,acolo unde va este locul.Multam pentru urare,avem nevoie de sansa ca sa jucam si noi prima semifinala de la revenirea in prima divizie.

      cu 8 ani în urmă (20.03.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe spectator :

    Propunere
    Ar fi frumos sa nu retrogradeze nimeni anul acesta ca prea a ajuns baschetul cenusareasa sportului romanesc. Au fost 16 echipe, acum sunt 12 , de ce nu am reveni la 16 sau macar la 14 echipe? Cui foloseste reducerea numarului de echipe? Sarbilor si americanilor? Avem antrenori romani care au rezultate, avem sportivi romani care doresc sa joace si ei .Ce ne mai trebuie?Cineva care sa se gandeasca si la viitoarea echipa de baschet a Romaniei fara naturalizati, fara imigranti ci numai cu jucatori autohtoni.... Dar, noi suporterii, suntem prea mici pentru un razboi atat de mare.

    cu 8 ani în urmă (20.03.2016)
    • tzontzolino:

      re
      La anul e voie doar cu maxim 5 straini pe foaia de joc deci buget mai mic asa ca sa se pot strange 114 echipe. Oricum interesant cum BC Timisoara cu jucatori care joaca gratis reuseste minuni in detrimentului Gazului sau mai grav Pitestiului cu bugete decente

      cu 8 ani în urmă (20.03.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vasilache76 :

    @cronicaru
    La ce "coloana vertebrala" are Mita sigur nu isi da demisia. El stie una si buna, ca altcineva i-a facut echipa. Adevarul e ca desi ii place sa fie antrenor principal valoare de mai mult de secund nu are. Cam atat...

    cu 8 ani în urmă (20.03.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe John:

      Vasilache76 si Cronicaru lui peste
      Destepti sunteti voi si cum le stiti pe toate. Daca nu ar fi fost Popa, demult n-ati mai fi vazut baschet in Medias. Cu jucatori neplatiti din octombrie, cu niste angajati ai clubului pe care-i doare in dos de ce se intampla la echipa, el a fost singurul care a tinut jucatorii aici pana la sfarsitul sezonului. Stiti ca la ultimul jucator strain adus, clubul nu a vrut sa plateasca taxa de 1.100 lei la federatie, aceasta a fost platita de catre o firma care nici macar nu e din oras? Stiti ca de cand e Horoba suspendat, nimeni nu ia nici o decizie in club? Stiti ca s-au pierdut transferuri ai unor jucatori buni dispusi sa vina la echipa, din cauza ca rahatii din conducere (Horoba si Cindrea) nu au putut fi de gasit 3 saptamani? Stiti ca marele profesor Serban umbla numai cu strambe si-i sapa pe toti? Stiti un rahat. Stiti sa comentati fara sa aveti habar de nimic. Bucurati-va ca am avut echipa pana la sfarsitul sezonului ca era sa ramanem fara, in iarna

      cu 8 ani în urmă (21.03.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vasilache76 :

    @John
    John tata stiu si eu destul de multe, dar nu vreau sa intru in "clinciuri" verbale cu tine. Cu salariile las-o mai moale ca esti departe de adevar, iar pe mine ca om care vin de mai bine de 10 ani la baschet, nu poate sa ma convinga nimeni ca Mita nu e cel mai slab antrenor pe care l-am avut de cand am promovat in prima divizie. Si iti mai pun o intrebare, daca situatia era asa disperata de ce Mita nu a demisionat ? Iti spun eu de ce, pentru ca ii place sa fie antrenor principal, pandeste postul asta inca din sezonul trecut. Oricum prin rezultatele avute nu cred ca mai prinde veci un alt angajament ca principal. De acord cu tine la partea cu conducerea clubului si la fel ca si tine despre Serban, in ultimul timp am auzit numai lucruri rele in ultima vreme.

    cu 8 ani în urmă (22.03.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Totusi daca Teleaba nu mai putea, nu inteleg de ce nu s-a incercat reactivarea lui Horea Rotaru de exemplu pentru acest sezon. Totusi Rotaru nu e Mita Popa...sau chiar Mihai Corui, oameni capabili sa joace un baschet mai spectaculos decat vedme la multe echipe in Liga 1 in acest moment. Sua poate nu mai vor ei sa antreneze...

      cu 8 ani în urmă (22.03.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!