Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan Mediaș rămâne invincibilă în fața Energiei Târgu Jiu

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
30.03.2016

Gaz Metan Mediaș a câștigat partida jucată în deplasare pe terenul Energiei Târgu Jiu. În ciuda faptului că este deja retrogradată, formația de pe Târnava Mare și-a respectat blazonul și a pus o piedică mare gorjenilor în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

În prima repriză, gazdele au avut inițiativa și au condus în marea majoritate a celor 20 de minute. Dragoș Andrei, cu două libere marcate, a fost cel care a stabilit scorul sfertului inaugural, 22-20. Gazul a condus o singură dată în prima secvență, la mijlocul sfertului secund, când Navickas cu un lay-up ducea scorul la 27-29. Final de sfert a aprținut însă gazdelor, care își creau un avantaj de 8 puncte după prima repriză, scor 42-34.

După revenirea de la cabine, Gaz Metan a pornit ca din pușcă și a șters deficitul în mai puțin de două minute de joc. Oaspeții au rămas la timonă și după sfertul trei conduceau cu scorul de 64-60. Gazdele nu au mai avut forța să revină, chiar dacă au rămas în plasa adversarilor. Cu Șanta și Danys având probleme cu greșelile personale, Energia s-a văzut învinsă de Gaz Metan Mediaș pentru a 4-a oară în acest sezon, scor 91-77.

Vaidotas Peciukas a fost cel mai jucător al partidei cu 30 de puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. Compatriotul său, Gediminas Navickas a făcut și el un meci excelent, încheiat cu 16 puncte, 11 pase decisive și 4 recuperări. Paul Graham și Vlad Solopa au contribuit fiecare cu câte 14 puncte, iar Ionuț Drăgușin cu 13 puncte.

Raimundas Danys a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 19 puncte, plus 8 recuperări. Paris Horne a realizat primul triple-double al sezonului, cu cele 12 puncte, 11 pase decisive și 10 recuperări. Baris Aktas a terminat cu 16 puncte  pentru gazde, iar Szabolcs Șanta cu 14 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!