Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan Mediaș se impune în fața celor de la BC Timișoara

Silviu Isailă

Silviu Isailă
01.11.2014

LNBM

Etapa 5

84-80

Sala Sporturilor Mediaș

2-3 Fișa meciului 2-3

Gaz Metan Mediaș a obținut a doua victorie în actuala stagiune de campionat, învingând BC Timișoara pe propriul teren, scor 84-80. Partida a contat pentru etapa  a 5-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Gazdele au început cu Nikolic, Solopa, Navickas, Pustahvar și Djurkovic, în timp ce Dragan Petricevic i-a trimis în teren pe Jovanovic, Lewis, Persic, Tica și Popescu.

Prima posesie a partidei le-a aparținut gazdelor care au marcat o triplă prin Pustahvar. Medieșenii au început în forță partida, distanțându-se la zece puncte după aproximativ cinci minute de joc. La finalul primului act, Gaz Metan avea un avantaj de zece puncte, scor 25-15. Timișorenii au început mai bine sfertul secund, apropiindu-se la trei puncte, scor 29-26 cu șapte minute rămase până la pauză. Echipa antrenată de Ovidiu Teleabă a intrat la cabine cu un avantaj de patru puncte, scor 44-40.

În penultimul act al partidei, medieșenii și-au majorat din nou avantajul, scorul după 30 de minute de joc fiind 66-59. Oaspeții au avut un ultim sfert bun, reușind să egaleze la 72, cu 2 minute și jumătate rămase din meci. Medieșenii au oferit replica, marcând de trei ori consecutiv, fără să primească coș. Pustahvar a marcat de la linia de pedeapsă, scorul fiind 80-72 cu 38 de secunde rămase din meci. BC Timișoara  a reușit să se apropie la o singură posesie, scor 80-78 cu 21 de secunde rămase din meci. Gazdele au repus și Navickas a fost imediat faultat, reușind să marcheze o singură aruncare de pedeapsă. Persic recuperează pentru oaspeți, însă acesta pasează greșit și posesia le aparține gazdelor. Gaz Metan a repus, Pustahvar fiind faultat. Belarusul a marcat o aruncare de pedeapsă, cu 13 secunde rămase din meci, scorul fiind 82-78. Jovanovic marchează două puncte pentru echipa sa. Scorul era  82-80 cu cinci secunde rămase din meci. Doug Plumb a fost faultat și a reușit să marcheze ambele libere. Timișorenii mai aveau la dispoziție patru secunde, însă Bogdan Popescu a ratat o aruncare de trei puncte, medieșenii reușind să se impună cu scorul de 84-80.

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost Marko Djurkovic cu 19 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă, urmat de Navickas cu 18 puncte și 4 pase decisive. Doug Plumb a terminat partida în double-double cu 15 puncte și 11 recuperări.

Pentru BC Timișoara, Lewis a reușit 21 de puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. Vladimir Tica a marcat 17 puncte la care a adăugat 9 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!