Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan Mediaș și Steaua CSM EximBank dau reprezentație sâmbătă (14.11)

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
13.11.2015

Gaz Metan Mediaș primește vizita unui adversar de calibru care vine după o victorie în EuroCup. Steaua CSM EximBank se deplasează sâmbătă (14.11) la Mediaș pentru a da piept cu echipa din localitate, într-o partidă care contează pentru etapa a 8-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Cele două echipe parcurg perioade de formă sportivă diferite. Gaz Metan Mediaș și extins seria negativă la 4 partide pierdute consecutive, după ce în runda precedentă a cedat pe terenul lui BC Timișoara cu scorul de 92-86. De partea cealaltă, Steaua vine după două victorii mari. La finalul săptămânii trecute, militarii au învins Dinamo în derby-ul de tradiție al baschetului românesc, iar miercuri (11.11) a obținut o victorie frumoasă în EuroCup contra lui Buducnost Podgorica.

Sezonul trecut, Steaua CSM și Gaz Metan Mediaș se întâlneau la București într-o partidă care avea aceleași premise ca și cea de sâmbătă. Bucureștenii era neînvinși după 10 etape, iar Gaz Metan avea un parcurs oscilator. Medieșenii au oferit surpriza și s-au impus cu 90 la 88 după un meci spectaculos. În retur, steliștii au răzbunat înfrângerea și s-au impus cu scorul de 78-65 în orașul de pe Târnava Mare. De la ultima întâlnire, la Steaua se mai regăsesc Titus Nicoară, Ionuț Drăgușin, Mihai Paul și Bill Amis, în timp ce la Gaz Metan au Rămas Aliaksandr Pustahvar, Gediminas Navickas, Niksa Nikolic, Florin Popa, Vladislav Solopa și Mihai Gavrilă.

Partida de sâmbătă propune un duel al celor mai tineri antrenori princinpali din Liga Națională. Mihai Popa, antrenorul lui Gaz Metan are numai 33 de ani, în timp ce omolugul său, Hristu Șapera are 35 de ani. Pentru Mihai Popa acesta este primul sezon în Liga Națională în calitate de antrenor principal în timp ce Hristu Șapera are deja 4 sezoane pe prima scenă a baschetului românesc, iar Steaua este a treia echipă pe care o antrenează.

Pentru prima dată în acest sezon, Steaua CSM EximBank are valid tot lotul de jucători, iar Hristu Șapera este nevoit tot în premieră să lase în afara lotului unul dintre jucătorii.

La capitolul confruntări directe, Gaz Metan are un mic avantaj. Medieșenii au în palmares 10 victorii și 7 înfrângeri contra Stelei CSM.

Partida de sâmbătă de la Mediaș va fi arbitrată de o brigadă de arbitrii formată din Bogdan Podar, Șerban Rașoga și Alexandru Dinca.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!