Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan obligată să îi plătească lui Leonardo Pomare sumele de 52.500 dolari şi 5.500 euro

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
21.06.2011

Leonardo Gyno Pomare (2.03 metri, extremă, 25 ani), jucătorul american-panamez achiziţionat de Gaz Metan Mediaş la startul sezonului competiţional 2010/11, a apelat la instanţa supremă în baschet - Tribunalul Arbitral FIBA (BAT) pentru a-şi încasa drepturile financiare prevăzute în contractul semnat cu formaţia primdivizionară.

Pomare este reprezentat de către impresarul Justin Haynes, angajat al companiei Worldwide Hoops LLC, o agenţie de impresariat din lumea sportului şi a divertismentului cu sediul în Weehawken, New Jersey.

Potrivit înţelegerii semnate de părţi, contractul a început pe 16 august 2010 şi urma să se încheie pe 31 mai 2011. De asemenea, reprezentantul lui Pomare în acest caz a prezentat faptul că jucătorul nu poate fi concediat şi totodată contractul nu poate fi reziliat, existând o clauză în contractul propriu zis.

În urma rezilierii contractului lui Pomare, Gaz Metan s-a obligat să achite în întregime contravaloarea contractului jucătorului, cifrată la suma de 65.000 dolari. Clubul din judeţul Sibiu a achitat doar 10% din valoarea acestei sume.

Pe 31 octombrie 2010, Pomare a semnat un contract în Argentina, pentru Club 9 de Julio. El a petrecut două luni alături de această echipă încasând suma totală de 6.000 dolari. Aşadar, a avut un salariu lunarde 3.000 dolari, aproximativ jumătate din cel negociat cu Gaz Metan.
Apoi, Pomare a jucat pentru o altă echipă argentiniană, este vorba despre Quilmes Mar del Plata

După o serie de alte întâmplări în acest caz, pe care vă invităm să le lecturaţi punctual din raportul oficial publicat pe site-ul oficial FIBA şi accesibil făcând click AICI, Tribunalul Arbitral FIBA (BAT) a decis următoarele:

1. Gaz Metan Mediaş este olbigată să achite suma de 52.500 dolari reprezentând salariul jucătorului Leonardo Pomare

2. Gaz Metan Mediaş este obligată să achite suma de 3.952 de euro reprezentând contravaloarea consutilor de arbitrare a acestui caz

3. Gaz Metan Mediaş este obligată să achite suma de 1.581 de euro reprezenzând cheltuielile de judecate.

Aşadar, medieşenii plătesc o sumă importantă de bani pentru un jucător care nu a disputat niciun meci oficial în culorile echipei care a cucerit Cupa României în această primăvară. 

Decizia a fost anunţată la 12 aprilie 2011, persoana desemnată să judece acest caz fiind Stephan Netzle, preşedintele BAT.

TotalBaschet recomandă tuturor jucătorilor care activează în România, fie ei autohtoni ori străini, să colaboreze cu impresari şi agenţii licenţiate FIBA. Astfel, contractele pe care le semnează devin practic garantate. Tribunalul Arbitral FIBA  (BAT) a dat câştig de cauză tuturor jucătorilor care au apelat la această instanţă dacă au avut un agent licenţiat de forul mondial.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!