Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gaz Metan obține primul succes în fața celor de la BCM U Pitești în acest sezon

Silviu Isailă

Silviu Isailă
01.02.2015

Gaz Metan Mediaș se impune în fața celor de la BCM U Pitești, scor 68-66, într-o partidă ce a contat pentru etapa a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Gazdele au început partida cu Popa, Nikolic, Djurkovic, Pustahvar și Navickas, în timp ce Hristu Șapera a început cu Sutalo, Ross, Kovac, Fraseniuc și Milosevic.

Începutul partidei a fost echilibrat, după aproximativ patru minute de joc, scorul fiind 4-4. Până la finalul sfertului, medieșenii au reușit să se desprindă pe tabela de marcaj, scor 20-6, după zece minute de joc. În sfertul secund oaspeții au reușit să se aproprie la trei puncte, scor 20-17, cu șase minute rămase din sfert, însă până la finalul sfertului , Gaz Metan și-a creat un avantaj de zece puncte, scor 34-24.

Piteștenii au revenit în forță de la cabine, după aproximativ cinci minute scurse din penultimul act, scorul fiind egal, 39-39. La finalul sfertului, Gaz Metan avea un avantaj de două minute, scor 52-50. Gazdele și-au majorat din nou avantajul, scor 65-52, cu nouă minute rămase din meci. Elevii lui Hristu Șapera au revenit și au preluat conducerea pe tabelă, scor 58-63, la jumătatea ultimului sfert. Medieșenii au revenit la conducere, scor 64-63, cu aproximativ un minut rămas din meci. Nemanja Maric a fost trimis la linia aruncărilor libere, reușind să marcheze ambele încercări, scorul fiind 64-65. La faza următoare, Florin Popa comite fault antisportiv, Sutalo reușind să marcheze o singură aruncare liberă. Posesia le-a aparținut oaspeților, însă Ronald Ross a comis pași. Florin Popa marchează de trei puncte și aduce Gazul în avantaj, scor 67-66, cu 21 de secunde rămase din această partidă. Ronald Ross a ratat o aruncare de la distanță, Djurkovic reușind recuperarea, fiind faultat imediat. Sârbul a ratat ambele aruncări libere. Milosevic a reușit recuperarea defensivă, însă a pasat greșit la Maric, mingea ieșind în afara terenului. După repunerea gazdelor, Djurkovic a fost faultat și trimis la linia aruncărilor de pedeapsă. Acesta a marcat prima aruncare liberă, ratând-o intenționat pe a doua. Piteștenii nu au mai avut timp pentru o nouă aruncare, Gaz Metan reușind să se impună cu scorul de 68-66.

Aliaksandr Pustahvar a fost cel mai bun marcator al echipei sale, cu 19 puncte la care a mai adăugat 4 recuperări și o pasă decisivă. Marko Djurkovic a terminat partida cu 18 puncte și 9 recuperări. Florin Popa a reușit 12 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă.

Pentru oaspeții s-a remarcat Mirko Kovac cu 19 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. Ronald Ross a reușit 16 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    super echipa
    O victorie de toata lauda. Fata de sezonul trecut chiar avem o echipa care isi da sufletul pe teren. Chiar daca nu ajungem in play-off victorile astea parca au intensitatea meciurilor din play-off. Hai Gazu!

    cu 9 ani în urmă (02.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!