Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gerald Lee pune punct carierei de jucător la 31 de ani

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.06.2019

Gerald Lee pune punct carierei de jucător la 31 de ani

Gerald Lee a decis să pună punct carierei de jucător în această vară. Pivotul finlandez a avut probleme cu accidentările la genunchi în ultimii ani, cu patru operații. În ultimul sezon a avut probleme din cauza durerilor, fiind legitimat la Ironi Nes-Ziona, în Israel. A și părăsit clubul în luna ianuarie. Lee va face 32 de ani în noiembrie, are în palmares titlul în România cu CSU Asesoft Ploiești și se va dedica domeniului imobiliar, în care a început deja să investească.

Gerald Lee pune punct carierei de jucător de baschet la nici 32 de ani. Jucătorul născut în 23 noiembrie 1987, cu cetățenie americană și finlandeză, a fost măcinat de accidentări în ultima perioadă și a decis că e mai bine să se retragă. Acesta s-a despărțit la începutul acestui an de Ironi Nes Ziona, din Israel. Lee a suferit o accidentare gravă la finalul anului 2015, când juca pentru Steaua CSM Eximbank București. Se întâmpla într-un meci cu Buducnost Podgorica, din EuroCup, iar pivotul finlandez a fost diagnosticat cu ruptură de ligament încrucișat anterior. Au urmat alte operații la genunchi, iar în ultimul sezon avea probleme să ajungă într-un punct în care să se poată antrena și juca fără să simtă dureri.

Pivotul a evoluat prima dată în campionatul românesc la CSU Asesoft Ploiești, în sezoanele 2013-2014 și 2014-2015, când ploieștenii au câștigat titlul. În al doilea sezon s-a despărțit de prahoveni înainte de final. Jucătorul de 2,08m are în total 54 de partide jucate în Liga Națională (47 cu CSU Asesoft Ploiești și 7 cu Steaua CSM Eximbank București). Mediile totale în cele 54 de partide sunt 15,5 puncte, 4,6 recuperări, 1,1 pase decisive și 16,2 eficiență în 25:19 minute. A evoluat și în EuroCup cu cele două formații românești, dar și cu Buducnost Voli Podgorica în stagiunea 2013-2014. Are 44 de partide jucate în această competiție, cu medii de 12,2 puncte, 4,5 recuperări și 1 assist.

În ultimul sezon a jucat pentru Ironi Nes Ziona, cu care a participat în FIBA Europe Cup. În 10 partide a avut medii de 10,9 puncte, 3,8 recuperări și 1,1 pase decisive în 19.3 minute, cu 11,5 eficiență medie. În campionat a jucat doar 12 partide, cu medii de 8,1 puncte și 4,5 recuperări în 21.7 minute. De-a lungul carierei a mai jucat pentru UU-Korihait, Snaidero Udine, Prima Veroli, Buducnost Podgorica, UCAM Murcia, Le Mans Sarthe, Helsinki Seagulls, Maccabi Ashdod. Cu naționala Finlandei a participat de patru ori la rând la turnee finale europene (EuroBasket 2011, 2013, 2015, 2017), dar și la Cupa Mondială din 2014.

Gerald Lee a pus bani deoparte în timpul carierei și s-a implicat deja în afaceri imobiliare, domeniu în care va continua după încetarea activității de jucător, conform hs.fi.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!