Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Greșeală a arbitrilor după ultimul time-out al lui Tudor Costescu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
19.12.2021

Greșeală a arbitrilor după ultimul time-out al lui Tudor Costescu

U-BT Cluj-Napoca a trecut de FC Argeș Basketball, cu scorul de 78-74. Ardelenii au ajuns astfel la 11 victorii din tot atâtea meciuri în Liga Națională, însă succesul cu formația piteșteană a fost cel mai dificil.

Meciul a fost unul extrem de tensionat, disputat până la ultimele posesii. Cele două formații s-au aprins foarte des la deciziile arbitrilor Laurențiu Grigoraș, Alexandra Stan și Matei Bănică care a acordat foarte multe faulturi tehnice de ambele părți.

Andrija Stipanovic a fost unul dintre cei mai nemulțumiți oameni de pe teren, după mai multe atacuri în care a considerat că fazele nu au fost judecate cinstit, iar oaspeților li s-a permis să joace prea agresiv. Acesta a sărit la Matei Bănică și a fost nevoie de intervenția colegilor săi pentru a îl calma.

Nu doar tabăra ardelenilor a fost nemulțumită de deciziile de arbitraj. Într-o declarație exclusivă pentru Baschet.Ro, Tudor Costescu, antrenorul lui FC Argeș Basketball, reproșează centralilor comoditatea cu care sunt acordate faulturile tehnice.

„Observ că în acest sezon se împart cu foarte mare ușurință faulturile tehnice. E un mod al arbitrilor de a gestiona aceste situații, dar eu cred că ar trebui să existe un echilibru în modul în care ne apreciază reacțiile, nouă ca antrenori, nu neapărat mie, și ceea ce fac ei în teren. Având în vedere că ei decid aceste lucruri, nu avem ce face.”

Un alt aspect ce l-a deranjat pe Costescu a ținut de gestionarea deciziilor pe final. Întrebat dacă ar fi considerat mai avantajos ca cu 5 secunde înainte de final, echipa sa să primească mingea pe repunere din spatele coșului în loc de faultul tehnic rezultat în aruncarea liberă transformată de Patrick Richard, fostul selecționer a spus:

„Nu pot să vorbesc despre această fază, având în vedere că cu câteva secunde înainte, când am avut timeout și posesia pentru a executa un atac, ne-au oferit mingea de pe partea băncilor tehnice. Nu mai are sens să comentez o interpretare de finețe când se întâmplă asemenea greșeli. Nu cred că sunt în măsură să comentez arbitrajul, dar cunosc regulamentul.”

Faza despre care vorbește Tudor Costescu se petrece la 1:58:05, după timeout-ul trupei din Trivale.

*foto: FC Argeș Basketball/Facebook

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Sincer să fiu
    tehnicele au fost printre puținele decizii CORECT luate de brigadă de arbitrii. Problema este de ce s-a ajuns în numeroase situații la proteste vehemente. In rest brambureală totală, compensații la compensații ( stilul Grigoraș). Nu se poate spune că au tras cu o echipă sau alta, dar nici să fluieri out invers, doar pentru că dincolo ai dat pași aiurea.
    L-am urmărit pe Stipe, a început cu zîmbetul pe buze ( cam toți au tratat meciul la preț de matineu ), după vreo trei ratări incredibile pentru el, a început să se enerveze pe el apoi pe arbitrii. Apoi conflictul cu Bănică. Foarte greu s-a calmat. Se vede totuși o uzură psihică la jucători, parcă mai mare decît cea fizică. In acest meci au mai fost : disputa Guzman cu Bircevic și Stewart cu Silvă. De altfel în sfertul 4, Stewart a fost uitat pe bancă deși era printre puținii care s-au ținut departe de starea de nervozitate. O pauză europeană cel puțin ( după meciul din Turcia) este bine venită, iar în Campionat aștept că Watson să asigure puțină odihnă celorlalți. HAIDE U !

    cu 2 ani în urmă (19.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!