Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Gheorghe Mureșan, protagonistul unui documentar oferit de NBA Europe. Video

Gheorghe Mureșan, protagonistul unui documentar oferit de NBA Europe. Video

Singurul român care a jucat vreodată în NBA, Gheorghe Mureșan, a fost protagonistul unui documentar realizat de NBA Europe, în care este prezentată cariera celui mai înalt jucător care a evoluat vreodată în liga profesionistă nord-americană. 

În materialul de peste 22 de minute, Mureșan ne poartă prin cariera sa ilustră, de la felul în care a fost descoperit de un medic stomatolog la vârsta de 15 ani, la primele sezoane ca profesionist în Franța, la alegerea sa în draft-ul din 1993 și sezoanele petrecute alături de cei de la Washington Wizards. 

În acest material, însoțit și de imagini din arhivă cu colegii lui Mureșan sau cu regretatul antrenor Wes Unseld, unul dintre pivoții de legendă ai NBA-ului, aflăm mai multe detalii inedite despre cariera lui „Big Ghiță”. Printre acestea se numără dificultatea pe care a întâmpinat-o la început, când nu cunoștea mai deloc limba engleză, prietenia legată cu colegii săi de la Washington Bullets, sezonul 1995-1996, când Mureșan a câștigat distincția de jucătorul cu cea mai importantă ascensiune („Most Improved Player”), sau seria de playoff jucată în 1997 contra lui Michael Jordan și Chicago Bulls. 

De asemenea, Ghiță Mureșan vorbește și despre pivoții pe care i-a întâlnit de-a lungul carierei, cum ar fi Shaquille O'Neal, Patrick Ewing,  Alonzo Mourning sau Hakeem Olajuwon. 

Totodată, Mureșan a abordat și subiectul filmului „Gigantul Meu/ My Giant”, din 1998, unde a jucat alături de comediantul Billy Crystal. 

 

Fostul mare baschetbalist român discută în final și despre revoluția pe care a adus-o Steph Curry baschetului și vorbește în termeni elogioși despre jucătorii actuali din NBA. 

În 307 partide jucate în NBA pentru Washington și Brooklyn Nets, Gheorghe Mureșan a adunat medii de 9,8 puncte și 6,4 recuperări pe întâlnire, cu un procentaj de 57,3% din acțiune. El a fost de două ori liderul NBA la procentaje din acțiune, în sezoanele 1995/1996 și 1996/1997. 

*foto: twitter Washington Wizards

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!