Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ghiță Mureșan, amintire savuroasă cu Scottie Pippen: „Voi da un dunk peste tine”

Ghiță Mureșan, amintire savuroasă cu Scottie Pippen: „Voi da un dunk peste tine”

În această perioadă de autoizolare, activitatea multor oameni s-a mutat în spațiul online și astfel au apărut diferite podcasturi, emisiuni sau interviuri. Una dintre personalitățile baschetului românesc care a început un nou proiect este Marcel Țenter, fostul antrenor al lui U-BT Cluj-Napoca și al naționalei masculine a României.

Acesta a făcut un interviu de aproape două ore cu Gheorghe Mureșan, singurul baschetbalist român care a evoluat în NBA. De-a lungul discuției, cei doi foști colegi au vorbit despre viața și cariera lui Big Ghiță, dar și despre recomandări pe care le au pentru tinerii jucători de baschet din România.

Ghiță Mureșan a explicat cum a ajuns să practice acest sport, ce performanță notabilă a reușit în primul meci oficial la seniori și a dat detalii despre felul cum a evoluat cariera sa după plecarea în Franța, la Pau Orthez, și apoi în Statele Unite ale Americii, la Washington Bullets.

Uriașul de 2m31 a mărturisit că în vara anului 1993 semnase un contract uriaș cu Barcelona care avea, însă, o clauză ce îi permitea să plece în NBA, în eventualitatea unei oferte. Înainte de draft, Mureșan a fost dorit de mai multe echipe, printre care și Chicago Bulls, formație ce câștigase ultimele trei titluri.

În cele din urmă, fostul jucător al Universității Cluj și al lui Pau Orthez a ajuns la Washington Bullets, unde a stat timp de patru sezoane. Una dintre amintirile pe care Ghiță Mureșan le are din acea perioadă îl privește pe Scottie Pippen, cel mai bun coechipier al lui Michael Jordan.

Românul stabilit în Statele Unite i-a povestit lui Marcel Țenter că, înaintea unui duel cu Bulls, Pippen a venit la el și i-a zis „George, astăzi voi da un dunk peste tine”. Mureșan și-a păstrat calmul și a explicat că în acea partidă i-a dat trei capace lui Scottie Pippen și, după meci, i-a zis „Unde a fost acea aruncare pe care mi-ai promis-o?”.

Gheorghe Mureșan a evoluat în 307 jocuri în NBA și a avut medii de 9.8 puncte, 6.4 recuperări și 1.5 pase decisive. În 1996, acesta a fost numit jucătorul cu cel mai mare salt valoric și în două rânduri a condus liga la nivelul procentajului aruncărilor din acțiune.

Întreaga discuție dintre Marcel Țenter și Ghiță Mureșan poate fi urmărită AICI.

*foto: Nagy Melinda/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!