Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ghita Muresan: ”Până când nu este un program foarte bine stabilit, nu am ce căuta la Națională!”

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
23.08.2012

Ghita Mureșan, singurul baschetbalist român care a activat în NBA, a declarat conform citynews.ro că, în ciuda faptului că la nivel de club baschetul românesc a crescut, la nivelul Naționalei lucrurile stau exact invers. Mureșan consideră însă că eliminarea regulii obligativității unui român în teren la meciurile din Liga Națională este în beneficiul jucătorilor autohtoni.

Baschetul din România a progresat, dar la nivel de club datorită străinilor. De exemplu, Timişoara are trei sârbi şi trei americani, restul sunt români. Această chestie ajută baschetul din România să fie mai bun, ceea ce şi este. S-a văzut şi anul trecut în campionat, au intrat echipele în play-off şi nu se ştia cine câştigă. Baschetul de club e mai bun, dar dacă te uiţi la echipa naţională avem foarte mari probleme. În România nu se scot jucători de baschet. Faptul că pot juca şi cinci străini pe teren nu îi dezavantajează pe români. Ba din contră, îi ajută să devină mai buni, pentru că ştiu că trebuie să muncească mai mult. Dacă vrei să joci, munceşte!

Mureșan mai spune că nu va ajuta în niciun fel naționala României atâta timp cât Federația nu va crea un program care să conducă la progres.

Am avut o dată şansa să fiu manager, dar ca şi voluntar. Ei au vrut doar să se folosească de numele meu. Până când nu este un program foarte bine stabilit, nu am ce să caut acolo. M-ar tenta să vin, dar cu condiţia să fie un program pe lungă durată. Vă întreb eu... Echipa naţională câţi antrenori a avut în ultimii şase ani? Nu ştiu dacă e bine sau nu, dar tonul la baschet trebuie să îl dea Naţionala. Deocamdată, echipele naţionale se bat să prindă un loc în Divizia B.

”Big Ghita” a vorbit și despre lupta la titlul din Liga Națională. El crede că CSU Ploiești va fi printre pretendente, dar că și Clujul va ave aun cuvânt greu de spus.

Nu pot să spun cine va fi campioană. CSU Ploieşti va fi sus, Clujul se va bate pentru primele patru locuri, dar mai e şi Mediaş şi Timişoara. „U” Mobitelco a făcut foarte bine că l-a luat pe Baciu, e un jucător foarte bun. Au şi un antrenor foarte bun, care scoate jucători, dar mai ales îi avantajează pe cei tineri. Cu şase jucători, plus doi români din lotul naţional, poţi să iei campionatul

1 comentariu la aceasta stire:
  • Malagamba :

    Ernie Grunfeld
    TotalBaschet, nu lasati sa treaca o eroare asa de mare, nu va face cinste. Si Ernie Grunfeld, in prezent presedintele clubului Washington Wizards, nascut in 1955 la Satu Mare, a jucat in NBA.
    Ghita Muresan este la fel de mare baschetbalist roman si fara omisii ca cea de fata.

    cu 11 ani în urmă (25.08.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!