Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Giordan Watson nu a uitat felul în care a plecat de la U-BT Cluj

Giordan Watson nu a uitat felul în care a plecat de la U-BT Cluj

Giordan Watson este unul dintre cei mai respectați jucători din Liga Națională de Baschet Masculin. Conducătorul de joc al Oradiei, component al echipei naționale a României, a avut parte de mai multe sezoane în LNBM.

El a jucat pentru Energia Târgu Jiu, între anii  2013-2015, pentru U-BT Cluj în sezonul 2017/2018 și de atunci până în prezent la CSM CSU Oradea. Cu fiecare dintre aceste echipe a reușit să câștige câte un trofeu: Cupa României în 2014 și 2018 cu Energia și U-BT și Liga Națională, cu CSM CSU Oradea, în sezonul 2018/2019.

Sportivul originar din Detroit nu uită însă felul în care a fost îndepărat de la U-BT. Întrebat de cei de la United Hoops cu privire la cele mai importante trofee câștigate în carieră, Watson a precizat că acestea sunt cele din 2014 și 2019. El a avut și o replică dură pentru clujeni:

„În ceea ce privește importanța trofeelor pe care le-am câștigat, eu pun egal între cupa din 2014 și campionatul din 2019. Cupa din 2014 a fost specială pentru că echipa noastră nu a fost respectată deloc. Antrenorul nostru a fost atunci concediat cu câteva zile înainte de startul competiției și acest lucru ne-a făcut să fim o echipă mai puternică. De asemenea, ne-a oferit și oportunitatea să jucăm sezonul următor în Europa.

Trofeul din 2019 a fost de asemenea special. În 2018, trebuia să fi jucat la Cluj pentru doi ani. Dar Clujul a decis că nu am fost suficient de bun astfel încât să onoreze contractul, așa că mi l-au reziliat. Lipsa de respect este cea mai mare motivație pentru mine. Scoate în evidență o altă parte a caracterului meu. Oamenii au spus multe lucruri despre mine atunci și totul a trecut pe la urechile mele. Inima îmi bate tare chiar și acum când îmi amintesc despre asta. În fine, echipa mea a câștigat în final trofeul și a fost un titlu special tocmai din acest motiv”, a spus Watson.

În sezonul 2017/2018, Giordan Watson a jucat în 41 de meciuri pentru U-BT Cluj în LNBM, cu medii de 13,6 puncte, 4,4 pase decisive și 2 recuperări. El a adunat 57,2% de la 2 puncte, 39,1% de la 3 puncte și 75% de la libere, iar U-BT a terminat acel sezon pe locul trei.

În schimb, Giordan Watson a câștigat Cupa cu U-BT într-o finală tocmai împotriva celor de la CSM CSU Oradea. În ultimul act Watson a marcat 14 puncte cu 4 pase decisive.

*foto: Alina Cojocaru / facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!