Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Giordan Watson reușește cea mai bună prestație stagională în LNBM

Giordan Watson reușește cea mai bună prestație stagională în LNBM

U-BT Cluj a fost la un pas să atingă suta în duelul cu CSM 2007 Focșani, ardelenii impunându-se cu 98 la 78 în debutul etapei a 28-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, în meciul de vineri seara (08.04) din BTarena.

Giordan Watson a reușit un season-high, cu 21 de puncte, 3 pase decisive, 3 intercepții și 2 recuperări, pentru un indice al eficienței de 23 de unități și +9 la +/-. Româno-americanul a petrecut 24 de miute pe parchet, perioadă în care a avut 9/14 din acțiune.

Fundașul lui U-BT a stat cu 6/7 din interiorul arcului de cerc și 3/7 de afară, în ambele cazuri bifând recorduri stagionale în campionat.

De la revenirea la Cluj-Napoca, Watson este la cel mai eficient joc, având alte două meciuri în LNBM terminate în double digits, iar în Cupa României a înscris 17 puncte în semifinala cu CSO Voluntari.

Watson a avut o perioadă cu 10 puncte la rând în ultimele trei minute din cel de-al treilea sfert al partidei cu CSM Focșani, mai întâi fiind precis din interiorul arcului de cerc și apoi a punctat de la distanță.

„Am avut aceeași atitudine, știind că ne așteaptă un joc important. Am oferit energie pe teren și am făcut spectacol. Asta se întâmplă atunci când tratezi un joc cu seriozitate, vin astfel de momente. Avem un moral bun, trebuie să continuăm în aceeași notă și în Germania.”, a declarat baschetbalistul în vârstă de 36 de ani pentru pagina de Facebook U-BT Cluj-Napoca.

În cariera sa în baschetul românesc, Giordan Watson a prins în fiecare sezon cel puțin un meci în care a putut să pună peste 20 de puncte pe tabelă.

Alături de U-BT Cluj în sezonul 2021-2022 al Ligii Naționale, fundașul are medii de 5 puncte, 3.4 pase decisive și 1.1 recuperări în 17 apariții.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Felicitari
    pentru joc si mai ales pentru dunk. Totusi, la 1,80 si 36 de ani e ceva demn de remearcat.

    Altfel, poate imi confirma si sibienii, cred ca l-am vai vazut odata dand cos de sus intr-un meci oficial cand era de asemenea la "U" intr-un sezon anterior si s-a jucat la Sibiu

    cu 2 ani în urmă (10.04.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!